Ελλάδα

Folli Follie: «Όχι» στην αποδέσμευση της περιουσίας Κουτσολιούτσων υπέρ της προσωρινής διοίκησης

Folli Follie: «Όχι» στην αποδέσμευση της περιουσίας Κουτσολιούτσων υπέρ της προσωρινής διοίκησης
Δεσμευμένη παραμένει η κινητή και ακίνητη περιουσία της οικογένειας Κουτσολιουτσου και της Folli Follie, με τη «βούλα» του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, απορρίπτοντας το αίτημα της προσωρινής διοίκησης της εταιρείας για να χρησιμοποιηθεί ως μέσο εξυγίανσής της.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ της διατήρησης δέσμευσης όλων των περιουσιακών στοιχείων οικογένειας Κουτσολιουτσου, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των παθόντων. Στη δίκη έχουν παρασταθεί ως κατήγοροι και θεωρούνται ως παθόντες, μικρομέτοχοι της Folli Follie, ο ΕΦΚΑ, η Alpha Bank, και το "υπερταμείο".

Στο αίτημα της προσωρινής διοίκησης για «ξεπάγωμα» των δεσμευμένων οικονομικών στοιχείων των κατηγορουμένων, αντιτάχθηκαν σθεναρά οι συνήγοροι των καταδικασθέντων, τονίζοντας ότι τα περιουσιακά στοιχεία δε μπορούν να αποδοθούν, καθώς θεωρούνται προϊόντα εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Στις τοποθετήσεις τους έκαναν λόγο για «μια εταιρία που ακόμη παράγει πλούτο» και υποστήριξαν ότι η προσωρινή διοίκηση της Folli Follie «υπό το πρόσχημα της εξυγίανσης θέλει να ξεπουλήσει περιουσιακά στοιχεία για να ενθυλακώσουν κάποιοι το τίμημα. Το κομμάτι αυτό που παράγει πλούτο και είναι ακόμα υγιές το άφησε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος. Αυτό το υγιές κομμάτι η προσωρινή διοίκηση θέλει να το απομειώσει. Τα ακίνητα είναι δεσμευμένα ως προϊόντα ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Αυτά δεν μπορούν να αποδοθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, συνήγορος του ζεύγους Δημήτρη και Καίτης Κουτσολιούτσου.

Στη φυλακή μόνο ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Το δικαστήριο αποφάσισε ποινές χωρίς αναστολή για τέσσερις από τους πέντε κατηγορουμενους. Ωστόσο μόνον ο Τζωρτζης Κουτσολιούτσος οδηγείται στη φυλακή, καθώς οι γονείς θα εκτίσει τις πολυετείς καθείρξεις τους σε κατ’ οίκον περιορισμό, λόγω προχωρημένης ηλικίας.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι το Νούμερο 2 της εταιρείας, Τζωρτζης Κουτσολιούτσος είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων και γι αυτό δεν του χορήγησε αναστολή έως την έφεση. Ο ίδιος θέλησε να μάθει το σκεπτικό του δικαστηρίου και η απάντηση που έλαβε ήταν «τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεων,η μεθόδευση και η διάρκεια τους καθιστούν τον καταδικασθέντα ύποπτο τέλεσης παρόμοιων πράξεων αν αφεθεί ελεύθερος».