Ελλάδα

Τι συμβαίνει με τις πατάτες Νάξου; Δεν υπάρχουν, αλλά... τις βρίσκεις - «Τις βαφτίζουν»

Eurokinissi Eurokinissi
Τι λέει ο πρόεδρος Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης

Σε έλλειψη είναι οι πατάτες Νάξου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρη Καπούνη.

«Το συσκευαστήριο πατάτας από τις 7 Φλεβάρη δεν λειτουργεί, διότι δεν υπάρχουν πατάτες αυτή τη στιγμή στο νησί, ούτε στα σπίτια μας», είπε αρχικά ο κ. Καπούνης, μιλώντας στο Mega. Επεσήμανε ωστόσο ότι στην Αθήνα και σε κάποια μαγαζιά υπάρχουν ακόμη πατάτες Νάξου, λέγοντας με νόημα «τώρα, το πώς υπάρχει, δεν το ξέρω».

«Αυτή την εποχή είναι που βάζουμε την πατάτα, από μέσα Φλεβάρη ως και 15 Μαρτίου την φυτεύουμε και την βγάζουμε Ιούνιο και Ιούλιο. Οπότε γι' αυτή την χρονική περίοδο κρατάμε τη χειμωνιάτικη πατάτα, που σπέρνουμε Αύγουστο-Σεπτέμβρη και την βγάζουμε Δεκέμβριο. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πατάτα», υπογράμμισε ο κ. Καπούνης.

Ερωτηθείς αν αυτές που πωλούνται αυτή την περίοδο στις λαϊκές αγορές και τα σούπερ μάρκετ ως «Νάξου», είναι «βαφτισμένες» πατάτες, ο κ. Καπούνης ήταν κατηγορηματικός: «Φυσικά! Δεν υπάρχει πατάτα, εδώ και έναν μήνα!».

Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση που πιέζει αυτή την στιγμή να μειωθούν οι τιμές, θα υπάρχει νοθεία. Χαμηλή τιμή στο χωράφι δεν υπάρχει, εμείς όσο πουλάγαμε εξακολουθούμε και πουλάμε. Έχουμε και αυξημένα κόστη παραγωγής».

Επιπλέον, ο κ. Καπούνης ανέφερε ότι θα υπάρξει πρόβλημα στην καλλιέργεια της πατάτας, καθώς δεν έχει βρέξει στην Νάξο που αυτό με την σειρά του θα επηρεάσει και την παραγωγή της, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να μετακυληθεί και στην τιμή της, φέρνοντας αύξηση.