Ελλάδα

Ρωτήσαμε το ChatGPT και μας αποκάλυψε το νησί στις Κυκλάδες που θα έκανε διακοπές

Ρωτήσαμε το ChatGPT και μας αποκάλυψε το νησί στις Κυκλάδες που θα έκανε διακοπές
Μάλιστα το ChatGPT έχει και εμπεριστατωμένη άποψη γιατί είναι το συγκεκριμένο νησί το αγαπημένο του.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση κάναμε πρόσφατα με το ChatGPT για το τι ξέρει για τα νησιά της Ελλάδας ποια είναι τα αγαπημένα του, αλλά και πού θα πήγαινε διακοπές έστω και για λίγες μέρες. Να ξεκουραστεί, δηλαδή, από το βαρύ καθημερινό και άκρως απαιτητικό του πρόγραμμα.

Η εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης της Google, λοιπόν, όχι μόνο ξεχωρίζει -κατά την άποψή του- τα ομορφότερα νησιά της χώρας μας, αλλά δεν κρύβει και την προτίμησή του. Το νησί δηλαδή που θα ήθελε να πάει για να απολαύσει τις παραλίες, τα γραφικά τοπία και την τοπική κουζίνα.

Στο ερώτημα, λοιπόν, ποια είναι τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας, η απάντηση ήταν: Σαντορίνη, Μύκονος, Κρήτη, Ρόδος, Κέρκυρα και Κεφαλονιά. «Κάθε ένα από αυτά τα νησιά έχει τη δική του μοναδική ομορφιά και αξίζει να τα επισκεφτεί κανείς.

chatgpt_omorfotera_nisia_5fc7e.jpg

Στην ερώτηση όμως «το νησί των Κυκλάδων που θα πήγαινες διακοπές» η απάντηση ήταν αφοπλιστική: «Προσωπικά θα επέλεγα ένα νησί που συνδυάζει όμορφες παραλίες, γραφικά τοπία, καλή τοπική κουζίνα και ένα ήρεμο παραδοσιακό περιβάλλον. Με βάση αυτά τα κριτήρια, θα επέλεγα την Νάξο.

1)Όμορφες παραλίες

2)Γραφικά τοπία

3)Τοπική Κουζίνα

4)Ηρεμο Περιβάλλον».

Αναλυτικά η απάντηση του ChatGPT

chatgpt_nisi_diakopes_6f15c.jpg