Ελλάδα

Εφιάλτης σε σχολείο στα Πατήσια: Πώς έγινε η επίθεση με σφυρί - Η αντίδραση των καθηγητών

Εφιάλτης σε σχολείο στα Πατήσια: Πώς έγινε η επίθεση με σφυρί - Η αντίδραση των καθηγητών
Σκηνές αλλοφροσύνης και πανικού επικράτησαν σήμερα το πρωί στο 41ο Γυμνάσιο στα Πατήσια όταν 18χρονος εξωσχολικός μπούκαρε μαινόμενος στο σχολικό κτίριο έχοντας στην κατοχ΄ή του σφυρί και μαχαίρι.

Μαθητές και καθηγητές στη θέα του οπλισμένου εξωσχολικού πάγωσαν και κινητοποιήθηκαν, προσπαθώντας να σωθούν. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατούσε στο σχολείο είναι το γεγονός ότι άπαντες κλειδαμπαρώθηκαν στις σχολικές τάξεις για την ασφάλεια των μαθητών.

Αιτία που οδήγησε τον 18χρονο Γεωργιανό να εισβάλλει στο σχολείο είναι ο καβγάς που είχε πριν λίγες μέρες ο αδερφός του με συμμαθητή του. Ο 18χρονος θέλοντας να λογαριαστεί με το ανήλικο που είχε διαφορές με τον αδερφό του δεν δίστασε να τον χτυπήσει με σφυρί στο κεφάλι ενώ στη συνέχεια μαχαίρωσε στην κοιλιά και τον Διευθυντή του σχολείου. 

Η κινητοποίηση των αρχών ήταν ΄άμεση και στο σχολείο έσπευσε κλιμάκιο της Αστυνομίας για να αφοπλίσει και εν συνεχεία να συλλάβει τον δράστη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο 18χρονος εντοπίστηκε κρυμμένος στην αποθήκη του σχολείου.

Ο δράστης συνελήφθη από τους αστυνομικούς και έχει μεταφερθεί στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα ενώ οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς για τις πρώτες βοήθειες.