Ελλάδα

Μαθητές για την επίθεση στα Πατήσια: «Άκουσα φωνές, τρέχαμε να σωθούμε κλαίγοντας»

Μαθητές για την επίθεση στα Πατήσια: «Άκουσα φωνές, τρέχαμε να σωθούμε κλαίγοντας»
Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 19χρονος εξωσχολικός που επιτέθηκε και χτύπησε με σφυρί μαθητή στο κεφάλι και τραυμάτισε τον διευθυντή με μαχαίρι, σε Γυμνάσιο στα Πατήσια. Οι μαρτυρίες των μαθητών για όσα έζησαν.

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες για την επίθεση σε σχολείο στα Πατήσια το πρωί της Τρίτης, όπου ένας 19χρονος εισέβαλε στο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών κρατώντας ένα σφυρί και ένα μαχαίρι και επιτέθηκε σε έναν 18χρονο μαθητή και στον διευθυντή του σχολείου, τους οποίους τραυμάτισε.

Πώς ο 19χρονος εξωσχολικός μπούκαρε στο Γυμνάσιο 

Ο 19χρονος εξωσχολικός μπήκε στο σχολείο χθες το πρωί, μαζί με τους μαθητές και άρχισε να ψάχνει τον 18χρονο μαθητή. Μόλις τον εντόπισε, τον χτύπησε με σφυρί στο κεφάλι και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο γραφείο του διευθυντή, τον οποίο και μαχαίρωσε στην κοιλιά. Ο δράστης θέλησε να τιμωρήσει τον μαθητή, επειδή είχε διαπληκτιστεί πριν από λίγες ημέρες, με τον μικρότερο αδελφό του που φοιτά στο ίδιο σχολείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, θέλησε να εκδικηθεί και τον διευθυντή, για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το περιστατικό.

 Πώς συνέβη το αιματηρό επεισόδιο στο σχολείο - «Έβγαλε σφυρί και του άνοιξε το κεφάλι»

Μετά την επίθεση, οι καθηγητές κλείδωσαν τους μαθητές στις σχολικές αίθουσες για την ασφάλειά τους. Ο δράστης κρύφτηκε στο υπόγειο του σχολείου και απειλούσε με το μαχαίρι τους αστυνομικούς. Ο 19χρονος συνελήφθη και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα. Πάνω του βρέθηκαν δύο μαχαίρια, ένα σφυρί και 6,5 γραμμ. κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Ο 60χρονος διευθυντής που τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα και ο 18χρονος που χτυπήθηκε στο κεφάλι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

«Ήθελε να σκοτώσει τον μαθητή και την οικογένεια»

Οι μαρτυρίες των μαθητών φανερώνουν πως εδώ και μερικές μέρες το κλίμα μεταξύ των συγκεκριμενών παιδιών ήταν έκρυθμο. «Την προηγούμενη Πέμπτη ο δράστης ήθελε να ξεμοναχιάσει το παιδί, το είχε βρει έξω από το σχολείο και το θέμα είναι, ότι είχαν έρθει οι γονείς του για να το προστατεύσουν» είπε ένα εκ των μαθητών. Κανείς δεν ξέρει τον πραγματικό λόγο της διαφοράς των παιδιών, με τους γονείς του θύματος να ανησυχούν μέχρι και για τη ζωή του. «Πριν από λίγο καιρό είχαν πλακωθεί. Οι γονείς του είχαν πει στα παιδιά και σε εμένα ότι ο δράστης ήθελε να σκοτώσει το παιδί και την οικογένειά του ενώ δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος».

«Άκουσα φωνές. Ανέβαιναν μαθητές τρέχοντας και κλαίγοντας στις σκάλες για να σωθούν»

Μαθήτρια του σχολείου περιέγραψε καρέ-καρέτον πανικό που επικράτησε στο σχολείο τη στιγμή της επίθεσης. «Άκουσα φωνές και πήγα να δω στις σκάλες τι γίνεται. Είδα τον δράστη να χτυπάει το θύμα. Άτομα ανέβηκαν τις σκάλες τρέχοντας και κλαίγοντας. Τους ρώτησα τι συνέβη και μου είπαν». Όπως είπε η μαθήτρια, δεν έχει παρατηρήσει εξωσχολικούς να εισέρχονται στο σχολείο.

 

«Πήγα σχολείο να ξεκαθαρίσω την κατάσταση»

Απο πλευράς του, ο δράστης εμφανίστηκε αμετανόητος. .«Για εμένα δεν είχε λυθεί τίποτα. Πήγα στο σχολείο για να ξεκαθαρίσω την κατάσταση που δημιουργήθηκε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ του αδελφού μου και του 18χρονου και να υποστηρίξω τον αδελφό μου» φέρεται να ανέφερε στους αστυνομικούς στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα όπου οδηγήθηκε.