Παιδεία

Πότε θα έχουμε κλειστά σχολεία για τα Χριστούγεννα 2024

Πότε θα έχουμε κλειστά σχολεία για τα Χριστούγεννα 2024
Σχολεία: Πότε κλείνουν για Χριστούγεννα 2024, πότε ανοίγουν ξανά

Η φετινή σχολική χρονιά αναμένεται να «φιλοδωρήσει» τους μαθητές με αρκετές αργίες που οδηγούν αναπόφευκτα σε κλειστά σχολεία με ικανοποιητικό αριθμό ημερών αποχής από τα μαθήματα και ξεκούραση. 

28η Οκτωβρίου και 17η Νοεμβρίου εξασφαλίζουν τετραήμερο και τριήμερο ξεκούρασης

Η πρώτη σχολική αργία της χρονιάς έρχεται με αφορμή τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου και χαρίζει ένα τετραήμερο αποχής από τα μαθήματα. Ο εορτασμός της εθνικής επετείου που είναι συνυφασμένος με την είσοδο της χώρας στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940φέτος πέφτει Δευτέρα. Με δεδομένο αυτό, η καθιερωμένη σχολική γιορτή θα γίνει την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου οπότε από την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου οι μαθητές έχουν άπλετο χρόνο στην διάθεσή τους για ανεμελιά, ξεκούραση και αποχή από το διάβασμα. Την Δευτέρα οι μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν στην παρέλαση θα δώσουν το παρών στην τελετή και θα επιστρέψουν στα θρανία την Τρίτη 29 Οκτωβρίου. 

Η αμέσως επόμενη σχολική αργία που χαρίζει χαμόγελα στους μαθητές καθώς γλιτώνουν μάθημα είναι αυτή της γιορτής του Πολυτεχνείου. Ο εορτασμός της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου πέφτει την Κυριακή 17 Νοεμβρίου οπότε για τα σχολεία έρχεται ένα ακόμη τριήμερο αφού η καθιερωμένη σχολική γιορτή θα γίνει την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου.

Σχολεία: Πότε κλείνουν για Χριστούγεννα 2024, πότε ανοίγουν ξανά

Μετά λοιπόν τις παραπάνω σχολικές αργίες ο χρόνος θα αρχίσει να κυλά αντίστροφα για το κλείσιμο των σχολείων όλων των βαθμίδων για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Γονείς και μαθητές από τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου μπαίνουν σε ρυθμούς χριστουγεννιάτικους με την ανάπαυλα των γιορτών να είναι πολύτιμη καθώς τα παιδιά θα απέχουν από τα μαθήματα και θα απολαύσουν 20 μέρες διακοπών. Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα κάνουν τελευταία μέρα μάθημα πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου.  Η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία τη νέα χρονιά είναι προγραμματισμένη για τη Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2025.