Ελλάδα

Σάκης Αρναούτογλου: «Θερμή εισβολή» τις επόμενες ημέρες- Πού θα φτάσει το θερμόμετρο

Σάκης Αρναούτογλου: «Θερμή εισβολή» τις επόμενες ημέρες- Πού θα φτάσει το θερμόμετρο Φωτογραφία: EUROKINISSI
Η ζέστη και η απουσία βροχών θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τα επόμενα 24ωρα, καθώς το θερμόμετρο αναμένεται να αγγίξει έως και τους 31 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Μέχρι περίπου την Πρωταπριλιά θα έχουμε ζέστη, παρατεταμένη καλοκαιρία, απουσία σημαντική βροχοπτώσεων και αραιές συννεφιές που θα έχουν μαζί τους κάποια θολούρα κατά περιόδους, ανέφερε στην πρόγνωση καιρού για την ΕΡΤ, κάνοντας λόγο για «θερμή εισβολή».

«Δεν μας εγκαταλείπει εντελώς το σκονοσύννεφο από τη βόρεια Αφρική, αλλά δεν θα είναι τόσο έντονο όσο σήμερα», σημείωσε.

Αύριο, Παρασκευή, από το πρωί θα υπάρχει ηλιοφάνεια και «λίγη θολούρα». Πρόσκαιρες συννεφιές θα υπάρχουν μετά το μεσημέρι στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια, αλλά δίχως βροχή. Στην υπόλοιπη χώρα όλη την ημέρα αναμένεται αραιή συννεφιά.

Η ένταση των ανέμων θα πέσει σημαντικά, κάτι που θα επηρεάσει και τη θερμοκρασία, ενώ πολύ αυξημένη θα είναι η σχετική υγρασία σχεδόν σε όλη τη χώρα. Το θερμόμετρο το μεσημέρι θα φτάσει στους 23-24 βαθμούς στις ηπειρωτικές περιοχές, στους 20-22 στα νησιά και στους 18-20 στην υπόλοιπη ορεινή ηπειρωτική Ελλάδα.

Στην Αττική αναμένονται ηλιοφάνεια, αραιές συννεφιές και «πολύ λιγότερη θολούρα» στην ατμόσφαιρα, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Σε ό,τι αφορά στον καιρό στη Θεσσαλονίκη, επίσης θα υπάρχει ηλιοφάνεια και αραιές συννεφιές από το απόγευμα. Το θερμόμετρο θα φτάσει έως τους 25 βαθμούς Κελσίου.

«Καιρός που θα παραπέμπει σε Ιούνιο»

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι σχεδόν καλοκαιρινός σε κάποιες περιοχές, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Αναμένεται λιακάδα, με πολύ λίγες αραιές συννεφιές, δίχως βροχές και το θερμόμετρο θα «αγγίξει» τους 25 βαθμούς Κελσίου στις ηπειρωτικές περιοχές.

Την Κυριακή ο καιρός «θα παραπέμπει σε πιο καλοκαιρινούς μήνες, ίσως σε Ιούνιο». Θα υπάρχουν πολύ λίγες αραιές συννεφιές και ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 26-27 βαθμούς στην ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο και στους 23-24 στο Αιγαίο.

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα επικρατήσουν τη Δευτέρα σε πολλές περιοχές της χώρας. Μάλιστα δεν αποκλείεται το θερμόμετρο να δείξει 29 ή και 30-31 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι κυρίως στη Στερεά Ελλάδα και την ανατολική Πελοπόννησο και 27-28 σε άλλες περιοχές.

{https://www.youtube.com/watch?v=UX3hSxeyZ5E}

NETWORK