Ελλάδα

Ισόβια και 27 χρόνια κάθειρξη στον Μίχο - Αποφυλακίζεται η μητέρα και η ύστατη «μάχη» της αναστολής

Ισόβια και 27 χρόνια κάθειρξη στον Μίχο - Αποφυλακίζεται η μητέρα και η ύστατη «μάχη» της αναστολής Φωτογραφία: INTIME
Ισόβια κάθειρξη και 27 χρόνια κάθειρξη, όπως προέκυψαν από τη συγχώνευση των ποινών, επέβαλε ως τελική ποινή στον Ηλία Μίχο, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, για το βιασμό και την εκπόρνευση της 12χρονης.

Ο 55χρονος Ηλίας Μίχος, που νωρίτερα δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, καταδικάστηκε σε ισόβια για το βιασμό της ανήλικης. Επίσης του επιβλήθηκαν πολυετείς καθείρξεις, συγχωνευμένες σε 27 έτη για τις υπόλοιπες πράξεις. Η εκτιτέα ποινή για τον καταδικασμένο παιδοβιαστή είναι τα ισόβια και 20 χρόνια κάθειρξη.

Νωρίτερα το δικαστήριο του επέβαλε πολυετείς καθείρξεις για τις υπόλοιπες απεχθείς πράξεις. Ειδικότερα, ο 55χρονος καταδικασμένος παιδοβιαστής και μαστροπός, καταδικάστηκε σε 14 χρόνια για την κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, σε 12 χρόνια κάθειρξη για τη μαστροπεία και σε ακόμη 12 για την παιδική πορνογραφία. Τιμωρήθηκε και με 3 έτη φυλάκιση για το αδίκημα της οπλοκατοχής.

Βαρύς ο «πέλεκυς» και για τον αποκαλούμενο «Μιχάλη», που του επιβλήθηκε τελική ποινή 18 ετών για διακεκριμένη μαστροπεία και διακεκριμένη πορνογραφία της ανήλικης.

Αποφυλακίζεται η μητέρα

«Ανοίγει» ο δρόμος για την αποφυλάκιση της 38χρονης μητέρας της 12χρονης, στην οποία επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 20 μηνών για το πλημελημμα της εκβίασης και με δεδομένο το γεγονός ότι έχει ήδη παραμείνει 18 μήνες προσωρινά κρατούμενη, άμεσα, το πιθανότερο αύριο το πρωί αναμένεται να αποφυλακιστεί.

mana 12xronis

intime.gr

Για τους υπολοιπους καταδικασθέντες, οι ποινές κυμαίνονται από 13 μήνες έως 7 χρόνια κάθειρξη. Ειδικά, για τους αποκαλούμενους «πελάτες» η τιμωρία είναι κάθειρξη που κυμαίνεται από 5 έως 7 χρόνια.

Εισαγγελική πρόταση: Να δοθεί αναστολή στους 17 «πελάτες»

Αυτή την ώρα, οι συνήγοροι των καταδικασθέντων δίνουν «μάχη» για την αναστολή, προκειμένου δηλαδή οι εντολείς τους να γλιτώσουν τη φυλακή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελεας της έδρας, στην κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία, φέρεται να έχει ζητήσει να δοθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση στους 17 αποκαλούμενους «πελάτες.