Ελλάδα

Φωτιά στις Πρέσπες – Καλύτερη εικόνα στο πύρινο μέτωπο στα Πιέρια Όρη

Φωτιά στις Πρέσπες – Καλύτερη εικόνα στο πύρινο μέτωπο στα Πιέρια Όρη Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Φωτιά εκδηλώθηκε στις Πρέσπες, την ώρα που ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν για τρίτη ημέρα να δίνουν μάχη με το πύρινο μέτωπο στα Πιέρια Όρη.

Η νέα φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε δασική έκταση στην κοινότητα Πύλη στις Πρέσπες. Εκεί επιχειρούν 17 πυροσβέστες με τρία οχήματα, ενώ νωρίτερα ένα αεροσκάφος πραγματοποίησε ρίψεις νερού.

Τρίτη ημέρα καίει η φωτιά στα Πιέρια Όρη – Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Στο μεταξύ, για τρίτη ημέρα καίει η φωτιά στα Πιέρια Όρη, στην περιοχή Σαρακατσάνα, όπου τραυματίστηκε εθελοντής πυροσβέστης.

Ο εθελοντής προσπαθούσε να κόψει κορμούς δέντρων με αλυσοπρίονο, την ώρα που τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, σύμφωνα με πληροφορίες της δημόσιας τηλεόρασης.

Η εικόνα από το πύρινο μέτωπο είναι καλύτερη, σύμφωνα με την πυροσβεστική και πλέον υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες από το μεσημέρι της Κυριακής, όμως το γεγονός ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή, σε υψόμετρο περίπου 1.700 μέτρων, δυσκολεύει το έργο τους.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 150 πυροσβέστες με εννέα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 36 οχήματα. Περιοδικά από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.