Ελλάδα

Σάκης Αρναούτογλου: Αυτές είναι οι 5 πόλεις που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Σάκης Αρναούτογλου: Αυτές είναι οι 5 πόλεις που θα χτυπήσει η κακοκαιρία Φωτογραφία: Intime
Με τρεις χάρτες ο Σάκης Αρναούτογλου μας εφιστά την προσοχή για το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα χτυπήσει την χώρα το βράδυ της Παρασκευής

Δεδομένη θεωρείται πλέον η αλλαγή του καιρού σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, με πέντε τουλάχιστον πόλεις να βρίσκονται στη δίνη βροχών και καταιγίδων από το βράδυ της Παρασκευής.

Δύσκολες στιγμές φαίνεται πως θα ζήσει η δυτική Ελλάδα, η Βόρεια Ελλάδα, η Θεσσαλία καθώς επίσης και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου με σφοδρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από έντονη κεραυνική δραστηριότητα.

Η κακοκαιρία θα εισέλθει από την Ιταλία στην δυτική Ελλάδα από το πρωί της Παρασκευής και σταδιακά θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η Θεσσαλονίκη φαίνεται πως θα επηρεαστεί με βροχές και καταιγίδες, το ίδιο και η Χαλκιδική.

Στη νέα του ανάρτηση, ο Σάκης Αρναούτογλου παρουσίασε τρεις χάρτες με τις βροχές της Παρασκευής - ανα 6ωρο - αποκαλύπτοντας τις 5 πόλεις που πρέπει να είναι σε επιφυλακή. Πρόκειται για την Λάρισα, τον Βόλο, την Καρδίτσα, την Πάτρα και την Τρίπολη.

Έντονα φαινόμενα όμως αναμένονται και σε Καστοριά, Λάρισα και Ιωάννινα.

{https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/posts/pfbid02mcCbESBuHaRFkZpHCRmFLM9wraPb3WNaS9Q8q9QDKccuCVEJJCrVzViCKGL9JAQel?locale=el_GR}

Από την πλευρά του, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης μίλησε για το σύστημα που θα φέρει βροχές και πτώση της θερμοκρασίας, γράφοντας: «Με την αφρικανική σκόνη να απομακρύνεται με τη βοήθεια των δυτικών – βορειοδυτικών ανέμων και τον άστατο καιρό να επιμένει προς τα δυτικά και βόρεια θα κυλήσει η σημερινή ημέρα με ένα έντονο και ταυτόχρονα επικίνδυνο κύμα κακοκαιρίας να μας απασχολεί μέσα στην αυριανή ημέρα και από τα δυτικά».

Μιλώντας στην τηλεόραση του Open, σημείωσε πως: «Πρέπει να δείξουμε προσοχή γιατί αυτό το κύμα κακοκαιρίας είναι σε θέση να δημιουργήσει πολλά προβλήματα».

Ο μεγαλύτερος όγκος νερού θα πέσει το βράδυ της Παρασκευής προς ξημερώματα Σαββάτου: «Οι περιοχές που εμφανίζουν υψηλές πιθανότητες να έρθουν αντιμέτωπες έστω και σε τοπικό επίπεδο με έντονα – επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα είναι τα δυτικά – κεντρικά – βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα, όπως επίσης και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου».