Ελλάδα

Πότε ξεκινάει η νέα κακοκαιρία, live η πορεία της

Πότε ξεκινάει η νέα κακοκαιρία, live η πορεία της
Πότε ξεκινάει η κακοκαιρία. Ποιες ώρες θα χτυπήσει και ποιες περιοχές. Live η σοβαρή αλλαγή του καιρού. Τι θα γίνει στην Αττική.

Σοβαρή αλλαγή του καιρού έρχεται μέσα στις επόμενες ώρες. Η κακοκαιρία θα σαρώσει την Ελλάδα τις επόμενες μέρες με μπόλικες βροχές και καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους. Σήμερα το πρωί η Αναστασία Τυρσάκη, μετεωρολόγος της ΕΡΤ ανέφερε ότι η κακοκαιρία ξεκινάει το μεσημέρι της Παρασκευής από το βόρειο Ιόνιο και γρήγορα τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα. Μάλιστα έκανε λόγο για ισχυρά φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες. Οι περισσότερες βροχές θα πέσουν σε Θεσσαλία, Ηπειρο, Κεντρική Στερεά, κεντρική Μακεδονία.

Όπως φαίνεται το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει δραματικά την Παρασκευή, ενώ η κακοκαιρία που έρχεται θα επηρεάσει τη χώρα μας και το Σάββατο.

Η κακοκαιρία θα φέρει βροχές με έντονες καταιγίδες σε κάποιες περιοχές και δη στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Οι περιοχές που θα πρέπει να προσέξουν περισσότερο τα φαινόμενα είναι οι εξής: Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη και η Θεσσαλία.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση με τη μέγιστη να φτάνει στους 21°C – 23°C.

Στην Αττική αναμένεται αλλαγή του καιρού την Παρασκευή, αλλά δεν φαίνεται να προβληματίζουν τα φαινόμενα.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Κύμα κακοκαιρίας προ των πυλών, πότε θα ανοίξουν οι ουρανοί

Προ των πυλών βρίσκεται μια «πιο οργανωμένη κακοκαιρία» που αναμένεται να μας απασχολήσει σήμερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να σχηματιστεί κοντά στον κόλπο της Γένοβα και καθώς αυτό θα κινηθεί ανατολικά, αύριο θα επηρεάσει και την Ελλάδα, δίνοντας αρκετές βροχές, μεγάλο όγκο νερού, ιδιαίτερα προς τα κεντρικά, δυτικά και βόρεια αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

«Αυτό το κύμα κακοκαιρίας είναι σε θέση να προκαλέσει προβλήματα», τόνισε ο Κ. Μαρουσάκης.

Μεγάλοι όγκοι νερού αναμένονται αύριο Παρασκευή στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, με τις βροχοπτώσεις να ξεκινούν το μεσημέρι και να διαρκούν περίπου 12 ώρες.

Live η πορεία της κακοκαιρίας από Windy:

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-04-2024

Αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα εκτός από την ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.και πιθανόν να είναι κατα τόπους ισχυρά.

Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 καθιστάμενοι από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί έως 7 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 ενώ στο βόρειο Αιγαίο τις βραδινές ώρες θα στραφούν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στο βορειοδυτικό Αιγαίο 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και θα φτάσει στα δυτικά τους 18 με 20 βαθμούς, στα βορειοανατολικά τους 16 με 18 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και στη νησιωτική χώρα τους 19 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20-04-2024

Στα βόρεια, τη Θεσσαλία και τα ανατολικά τμήματα της χώρας νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, με γρήγορη βελτίωση εκτός της Μακεδονίας και του βόρειου Ιονίου.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ με πρόσκαιρη εξασθένιση το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές.