Ελλάδα

Προειδοποίηση πέντε μετεωρολόγων για την κακοκαιρία

Προειδοποίηση πέντε μετεωρολόγων για την κακοκαιρία
24ωρη κακοκαιρία θα πλήξει τη χώρα με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για έντονα καιρικά φαινόμενα.

Αλλαγή του καιρού αναμένουμε από σήμερα το απόγευμα με καταιγίδες, ανέμους και κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, από το βράδυ της Παρασκευής αναμένεται επιδείνωση του καιρού με αρκετό νερό το οποίο θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα κυρίως στη Θεσσαλία και τον Βόλο.

Σημαντική πτώση θα σημειώσει και η θερμοκρασία με τον υδράργυρο να πέφτει έως και 10 βαθμούς Κελσίου.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Θα πέσουν πάνω από 100 τόνοι νερού

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, το βαρομετρικό αναμένεται να φτάσει στα βορειοδυτικά της χώρας τις μεσημβρινές ώρες και συγκεκριμένα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία όπου και θα ξεκινήσει η επιδείνωση του καιρού.

Πιο αναλυτικά, ο μεγαλύτερος όγκος νερού θα πέσει προς την κεντρική Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία: 40 με 60 τόνοι νερού ανά στρέμμα στη βόρεια Εύβοια αλλά ακόμη και πάνω από 100 τόνους σε περιοχές με ορεινούς όγκους στην ανατολική Θεσσαλία.

Μεγάλος όγκους νερού - 60 με 80 χιλιοστά βροχόπτωσης - αναμένονται και στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη.

Τέλος στο ανατολικό, νοτιανατολικό Αιγαίο αναμένεται και πάλι αξιόλογος όγκος νερού - 40 με 60 χιλιοστά νερού.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα πάντα με τον έγκριτο μετεωρολόγο, μια μέση τιμή για την ισχύ των βροχοπτώσεων τον Απρίλιο είναι τα 35 χιλιοστά, κάτι που σημαίνει πως τιμές μεταξύ 40 και 60 είναι σε μεγάλο βαθμό διαχειρίσιμες.

Πότε θα βρέξει στην Αττική

Σε ό,τι αφορά την Αττική, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημείωσε πως δεν θα υπάρξουν ιδιαίτερα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Παρόλα αυτά βροχές αναμένονται μετά τις 4-5 το απόγευμα, ενώ νεροποντές και καταιγίδες θα χτυπούν και μέσα στη νύχτα.

Γιώργος Τσατραφύλλιας: Έρχεται η κακοκαιρία Gori για 24 ώρες!

Οι περιοχές που πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή για ενδεχόμενο αιφνίδιας πλημμύρας ή κατολίσθησης ( κυρίως οι ευάλωτες περιοχές ) είναι :Παρασκευή μεσημέρι (μετά τις 15.00) μέχρι ξημερώματα Σαββάτου (01.00-02.00) : Ήπειρος, Αιτωλοακαρνανία, Βόρειο Ιόνιο, Θεσσαλία ( όλες οι επιβαρυμένες περιοχές), Γρεβενά, ,Καστοριά, Φλώρινα, Σποράδες, βόρεια Εύβοια, Φθιώτιδα, Λέσβος, Χίος.

Σάββατο ξημερώματα μέχρι μεσημέρι (12.00) : Μαγνησία, βόρεια Εύβοια, Σποράδες, Χαλκιδική, ανατολικό Αιγαίο , Δωδεκάνησα.

Υ.Γ :

-Δυνητικά σε παραθαλάσσιες περιοχές μπορεί να εκδηλωθούν υδροσίφωνες και ανεμοστρόβιλοι.
-Η Αττική δεν φαίνεται προς το παρών να επηρεάζεται ιδιαίτερα.
-Τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, αστραπές και κεραυνούς.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Σάκης Αρναούτογλου: Οι τέσσερις νέοι χάρτες για την κακοκαιρία

Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του γνωστού μετεωρολόγου με μεγαλύτερο πρόβλημα με την κακοκαιρία εντοπίζεται το βράδυ του Σαββάτου μέχρι τα ξημερώματα όπου θα σημειωθούν σοβαρές καταιγίδες «στα κόκκινα» σημεία του χάρτη.

Συγκεκριμένα, θα επηρεαστούν η Λάρισα, ο Βόλος, η Λαμία, περιοχές της Χαλκιδικής, η Μυτιλήνη, η Χίος και η Ρόδος. Οι επόμενες ώρες, προχωρώντας προς την Κυριακή ο καιρός θα βελτιώνεται. Χαρακτηριστικοί είναι οι χάρτες που ποστάρει στην ανάρτησή του Σάκης Αρναούτογλου.

Το Σάββατο το πρωί ο καιρός φαίνεται πως θα είναι βελτιωμένος με την κακοκαιρία να περιορίζεται προς τα νησιά των Σποράδων και την Χαλκιδική. Ωστόσο, τα φαινόμενα το Σάββατο το πρωί δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ισχυρά.

Αντίθετα από το Σάββατο το μεσημέρι και έπειτα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

Καλημέρα φίλες και φίλοι!

Οι βροχές του Σαββάτου ανα 6ωρο με μια ματιά!

Αστατος ο καιρός την Κυριακή στα δυτικά και κυρίως στα βόρεια ενώ την Δευτέρα και κυρίως την ερχόμενη Τρίτη στα δύο θα χωριστεί η χώρα: Φθινόπωρο στα βόρεια με βροχές ενώ αντίθετα καλοκαίρι με θολούρα στην ατμόσφαιρα θα επικρατήσει στα νότια εξαιτίας μεταφοράς αφρικάνικης σκόνης, με τη θερμοκρασία στη νότια Ελλάδα να αγγίζει ή και να ξεπερνά τους 30 βαθμούς Κελσίου!

ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Τάσος Αρνιακός: Ο Βόλος θα δεχτεί το μεγαλύτερο χτύπημα της κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία θα είναι μικρής διάρκειας, ωστόσο από το μεσημέρι οι βροχές θα επηρεάσουν πρώτα το Ιόνιο, γρήγορα την Ήπειρο και αργότερα την Αιτωλοακρανανία και τη Θεσσαλία η οποία θα δεχτεί μεγάλες ποσότητες νερού.

Ο Βόλος θα δεχτεί το μεγαλύτερο χτύπημα της κακοκαιρίας.

Σταδιακή εκτόνωση της κακοκαιρίας με μπόρες στα βουνά της χώρας ενώ αναμένονται λίγα χιόνια στην Πίνδο. Στην Αττική το βράδυ απόψε θα βρέξει αλλά από τα μεσάνυχτα και μετά τα φαινόμενα αναμένεται να εκτονωθούν.

Θα είναι μία μπόρα που θα συνοδεύεται από έντονους ανέμους και η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά φθάνοντας τος 23 βαθμούς Κελσίου.

Χριστίνα Σούζη: Πτώση της θερμοκρασίας και δυνατοί άνεμοι

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σε δυτικά κεντρικά και βόρεια σήμερα Παρασκευή ενώ θα είναι έντονα τοπικά από το βράδυ σε Θεσσαλία, κεντρική Μακεδονία, Σποράδες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Το Σάββατο τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια και βαθμιαία θα σταματήσουν και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

LIVE η πορεία της κακοκαιρίας