Ελλάδα

Φωτιά τώρα στην Πάρο: Καίει κοντά σε σπίτια, μήνυμα από το 112

Φωτιά τώρα στην Πάρο: Καίει κοντά σε σπίτια, μήνυμα από το 112 Φωτογραφία: CYCLADES24
Στην επιχείρηση για την αντιμετώπιση της φωτιάς συμμετέχουν επίγειες δυνάμεις και ένα ελικόπτερο.

Συναγερμός σήμανε στην Πάρο για φωτιά, εξαιτίας της οποίας εστάλη και μήνυμα από το 112, καθώς καίει κοντά σε σπίτια.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση, στην επαρχιακή οδό Παροικιάς- Νάουσας. Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι και οι φλόγες είναι κοντά σε σπίτια, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Εξαιτίας της φωτιάς ενεργοποιήθηκε το 112 και εστάλη μήνυμα στους πολίτες το οποίο τους καλούσε να απομακρυνθούν προς την παραλία της Παροικιάς.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πυργάκι Παροικιάς απομακρυνθείτε προς παραλία Παροικιάς. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», ανέφερε το μήνυμα.

112-fotia-paros_65131.jpg

Στην επιχείρηση για την κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν 19 πυροσβέστες με έξι οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκε και ελικόπτερο.

{https://www.youtube.com/watch?v=zSJYaiuAZpQ}

Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά στην Πάρο

Βελτιωμένη είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Όπως έγινε γνωστό υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, οι οποίες, ωστόσο, αντιμετωπίζονται από τις δυνάμεις ενώ στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 19 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο. Επιπλέον μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από τη Νάξο 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα. Ακόμη, στο σημείο συνδράμουν και εθελοντές καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ.