Ελλάδα

Ο καιρός σήμερα Παρασκευή 5 Ιουλίου - Η πρόγνωση της Νικολέτας Ζιακοπούλου

Ο καιρός σήμερα Παρασκευή 5 Ιουλίου - Η πρόγνωση της Νικολέτας Ζιακοπούλου
Η κακοκαιρία πέρασε αλλά τα τερτίπια του καιρού συνεχίζονται με ηλιοφάνεια αλλά και...μπουρίνια.

Το πέρασμα της κακοκαιρίας είναι σε ύφεση, με τον καιρό να επανέρχεται σταδιακά σε καλοκαιρινή διάθεση όμως και σήμερα θα δούμε τοπικές βροχές στην Αττική ενώ μερικά ασταθές θα είναι το καιρικό σκηνικό και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ειδικότερα, στηνανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και την Κρήτη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά.

Ζιακοπούλου: Προσοχή στα επικίνδυνα καλοκαιρινά μπουρίνια 

Η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Νικολέτα Ζιακοπούλου, στην πρόγνωσή της επισημαίνει ότι τα καλοκαιρινά τοπικά μπουρίνια θα συνεχιστούν και σήμερα καθώς ναι μεν η κακοκαιρία υποχωρεί αλλά η αστάθεια θα συνεχιστεί.  Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και βαθμιαία πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35, τοπικά 36 βαθμούς και στην νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια στη χώρα με λίγες βροχές κυρίως σε Εύβοια και Κρήτη. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ. Η  θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 34 με 35 βαθμούς, έως 32 στα υπόλοιπα.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια, μικρή η πιθανότητα βροχής το μεσημέρι. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις το μεσημέρι. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς.