Ελλάδα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα, ποιοι δρόμοι κλείνουν Πέμπτη και Παρασκευή

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα, ποιοι δρόμοι κλείνουν Πέμπτη και Παρασκευή Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ λόγω της λαμπαδησρομίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε εφαρμογή την Πέμπτη και την Παρασκευή στο κέντρο της Αθήνας λόγω διεξαγωγής της λαμπαδηδρομίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Για τις εκδηλώσεις κατά την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας θα πραγματοποιηθεί πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης, (με εξαίρεση τα οχήματα που θα συμμετέχουν στη λαμπαδηδρομία), στους εξής δρόμους του δήμου Αθηναίων:

- Από τις 00:01 της Πέμπτης 25 Απριλίου έως τις 22:00 την Παρασκευή 26 Απριλίου:
• Αρχιμήδους, στο τμήμα της από την πλατεία Πλαστήρα έως την οδό Δικαιάρχου.

- Από τις 00:01 έως 22:00 την Παρασκευή 26 Απριλίου:
• Ευφορίωνος, καθ΄ όλο το μήκος της.
• Πλατεία Καραϊσκάκη (Δισκοβόλος).

- Από τις 17:00 την Παρασκευή 26 Απριλίου έως το πέρας της εκδήλωσης:
• Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου, στο τμήμα της από την Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας έως την οδό Αρδηττού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
• Αρδηττού, καθ΄ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής, έως την πρώτη παράλληλη οδό.
• Ηρώδου Αττικού, καθ΄ όλο το μήκος της.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν την κίνησή τους και τη στάση και στάθμευση των οχημάτων τους κατά μήκος των αναφερόμενων διαδρομών της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας και να ακολουθούν τα σήματα των ρυθμιστών τροχονόμων.