Ελλάδα

Σε εξέλιξη η φωτιά στην Ηλεία, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

Σε εξέλιξη η φωτιά στην Ηλεία, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά στην Ηλεία θα δώσουν οι πυροσβέστες.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής συνεχίζουν τη μάχη με τις φλόγες στην περιοχή Σχίνοι Ηλείας, όπου ξέσπασε φωτιά το απόγευμα της Τρίτης.

Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, σύμφωνα με την πυροσβεστική, ενώ ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.

fotia4_93c54.jpg

fotia1_33e6f.jpg

fotia2_4a52c.jpg

fotia3_bae47.jpg

Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα συνεχίσουν το έργο τους 57 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα.

{https://www.youtube.com/watch?v=muf9I_8Emcw}

25 φωτιές μέσα σε 24 ώρες

Μέσα σε ένα 24ωρο- από τις 18:00 της Δευτέρας έως την ίδια ώρα σήμερα- εκδηλώθηκαν 25 αγροτοδασικές πυρκαγιές.

Από αυτές τις φωτιές, οι 22 αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Υπενθυμίζεται ότι η μεγαλύτερη από αυτές τις πυρκαγιές εκδηλώθηκε στη Σούδα, όπου μάλιστα εστάλη και μήνυμα για εκκένωση περιοχής, μέσω του 112.

Τρεις συλλήψεις για την πυρκαγιά στην Πάρο

Στο μεταξύ σήμερα συνελήφθησαν τρία άτομα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, για τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες, Δευτέρα, στην Πάρο, με συνέπεια να εκκενωθεί προληπτικά περιοχή.

Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς, οι οποίοι συνελήφθησαν από ανακριτικούς υπαλλήλους της πυροσβεστικής, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση κοντά στην επαρχιακή οδό Παροικιάς- Νάουσας.

Επιπλέον, τους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ. Αύριο, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

Επίσης, σήμερα συνελήφθη ένας Έλληνας ως υπαίτιος πρόκλησης φωτιάς σε αγροτική έκταση στη θέση «Ξηροπόταμος» στο Ηράκλειο και του επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ.

Σε άλλες τρεις περιπτώσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα 500 ευρώ σε άτομα που διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν πάρει τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, στον Ωρωπό, το Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας και την Αλόννησο.