Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Πιάστηκε 42χρονος που κακοποιούσε και εξέδιδε τη σύντροφό του

Θεσσαλονίκη: Πιάστηκε 42χρονος που κακοποιούσε και εξέδιδε τη σύντροφό του Φωτογραφία: EUROKINISSI
Έναν 42χρονο Έλληνα που κακοποιούσε και εξέδιδε με την βία την συνομίληκη σύντροφό του συνέλαβαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.

Οι άνδρες της υποδιεύθυνσης Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από έρευνα και αναζητήσεις, συνέλαβαν τον 42χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων, παραβίασης δικαστικών αποφάσεων και συμφωνιών που επικυρώθηκαν από συμβολαιογράφο, παράβασης του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και παράβαση του Νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας.

Είχε προηγηθεί η καταγγελία της ίδιας της γυναίκας, η οποία αρχικά μεταφέρθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, στο Τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης, όπου ανέφερε σε βάρος της αδικήματα, που αφορούν στη γενετήσια εκμετάλλευση.

Για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε έρευνα από την υπηρεσία, κατά τη διάρκεια της οποίας, παρουσία ψυχολόγου των Κεντρικών Ιατρείων Θεσσαλονίκης, το θύμα ανέφερε ότι τα τελευταία τρία χρόνια διατηρούσε δεσμό και συζούσε με τον 42χρονο, ο οποίος ασκούσε επανειλημμένα σωματική βία σε βάρος της, καθώς και ότι την εξανάγκαζε από την αρχή της σχέσης τους, να συνευρίσκεται ερωτικά με άνδρες, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Έπειτα από ανθρωποκυνηγητό, ο 42χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) στα ΚΤΕΛ Μακεδονία και συνελήφθη, ενώ επιπλέον στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι με απόφαση του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, είχε επιβληθεί στον δράστη περιοριστικοί όροι, σύμφωνα με τους οποίους δεν του επιτρέπεται να διαμένει στο διαμέρισμα του θύματός και να την προσεγγίζει, σε απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων.