Ελλάδα

Τι ώρα θα βρέξει σήμερα στην Αθήνα - Live χάρτης

Τι ώρα θα βρέξει σήμερα στην Αθήνα - Live χάρτης
Από τα… 40άρια στις καταιγίδες μας πηγαίνει ο καιρός. Τι ώρα και πού θα βρέξει στην Αττική σήμερα.

Το καλοκαίρι πατάει για λίγο φρένο καθώς ο καιρός φοράει το φθινοπωρινό του μανδύα και από σήμερα μέχρι και αύριο Πέμπτη 4 Ιουλίου θα μας ταλαιπωρήσει με βροχές και ισχυρές καταιγίδες με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα. 

Καμπανάκι της ΕΜΥ: Κακοκαιρία με καταιγίδες και χαλάζι

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ασταθείς αέριες μάζες που έρχονται από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια από σήμερα Τέταρτη (03/07/24) μεσημέρι έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης (04-07-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Μάλιστα για σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και κατά τη διάρκεια της νύχτας κυρίως στη Χαλκιδική.

Τι ώρα και πού θα βρέξει στην Αττική 

Για την κακοκαιρία εν μέσω καλοκαιριού μίλησε και ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης που επεσήμανε ότι θα έχουμε από σήμερα μπόρες και τοπικά ισχυρές καταιγίδες κατά τη διάρκεια των απογευματινών και βραδινών ωρών στα βορειοανατολικά και στα κεντρικά και βόρεια. Η Αττική θα βρεθεί στο επίκεντρο της κακοκαιρίας αρχής γενομένης από απόψε που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα. Μάλιστα σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του Windy στην Αττική καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν από τις 4 το απόγευμα μέχρι 8 το βραδυ. 

Προειδοποίηση Τσατραφύλλια για έντονους κεραυνούς, πιθανότητα χαλαζόπτωσης στην Αττική

Την ίδια ώρα με ανάρτησή του ο Γιώργος Τσατραφύλλιας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την εμφάνιση έντονης κεραυνικής δραστηριότητας μαζί με την εκδήλωση καταιγίδων ιδιαίτερα αύριο Πέμπτη 4 Ιουλίου. Όπως τονίζει αναμένεται βουτιά της θερμοκρασίας 8-10 βαθμούς ενώ η μεγάλη συχνότητα κεραυνών αναμένεται ιδίως τις θερμές ώρες της ημέρας σε Αττική ,Βοιωτία, κεντρική Εύβοια (πέριξ της Χαλκίδας), ανατολικές και παρακτιες περιοχές Αρκαδίας και Λακωνίας, Λαρίσης, .Θεσσαλονίκης. Παράλληλα δεν αποκλείει και τις τοπικές χαλαζοπτώσεις στην Αττική. 

{https://www.facebook.com/giorgos.tsatrafyllias/posts/pfbid0snLwrxUEdxU1we5oZzPS6XWSiB18kUEqyoSyrdBa9RffZCgVmGJiUsNSGoRwK6FTl?locale=el_GR}

Η ραγδαία μεταβολή του καιρού θα υποχωρήσει τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 4 Ιουλίου όπου οι καιρικές συνθήκες θα ομαλοποιηθούν και θα επιστρέψουν σε ρυθμούς καλοκαιρινούς!