Ελλάδα

Συλλήψεις με άρωμα «Greek Mafia» σε Πειραιά και Καλλιθέα - Συγκλονιστικά βίντεο

Συλλήψεις με άρωμα «Greek Mafia» σε Πειραιά και Καλλιθέα - Συγκλονιστικά βίντεο
Συνελήφθησαν δύο άτομα για την έκρηξη βόμβας σε βενζινάδικο στον Πειραιά η οποία σημειώθηκε τον Μάρτιο και από το οποίο προκλήθηκαν σοβαρές καταστροφές σε αυτοκίνητα και σπίτια.

Στο παρελθόν το συγκεκριμένο πρατήριο υγρών καυσίμων ανήκε σε άτομο που εμπλεκόταν με την greek mafia και πλέον έχει δολοφονηθεί.

Παράλληλα συνελήφθησαν ακόμη δύο άτομα για την έκρηξη σε κάβα στην Καλλιθέα στις 12 Μαρτίου, λίγες μόλις ημέρες από την έκρηξη στον Πειραιά.

Το περιστατικό προκάλεσε τεράστιες υλικές ζημιές σε καταστήματα και αυτοκίνητα της περιοχής.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για – κατά περίπτωση – αντίσταση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών και για καταδικαστικές αποφάσεις.

Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη ακόμη ένα άτομο για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ όλοι οδηγούνται στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Στο πρώτο βίντεο καταγράφηκαν οι κινήσεις των δραστών που τοποθέτησαν τη βόμβα στην κάβα στην Καλλιθέα. Μία μηχανή με δύο άτομα έφτασε έξω από το κατάστημα.

Ο συνεπιβάτης πλησίασε στο πεζοδρόμιο και πυροδότησε τη βόμβα η οποία εξερράγη προκαλώντας πολύ σοβαρές υλικές ζημιές ενώ δημιούργησε κρατήρα διαμέτρου 80 εκατοστών. Στο δεύτερο βίντεο καταγράφεται η στιγμή της έκρηξη στο πρατήριο υγρών καυσίμων στις 8 Μαρτίου όπου διακρίνεται ένας υπάλληλος να βάζει βενζίνη σε ένα όχημα όταν ξαφνικά σημειώνεται η έκρηξη.

{https://www.youtube.com/watch?v=fdkOyE-5WUg}

{https://www.youtube.com/watch?v=Zg0SKHIu6uc}