Ελλάδα

Αρκαλοχώρι: «Βροχή» οι πλειστηριασμοί, άνθρωποι ζουν σε κοντέινερ 32 μήνες μετά τον σεισμό

Αρκαλοχώρι: «Βροχή» οι πλειστηριασμοί, άνθρωποι ζουν σε κοντέινερ 32 μήνες μετά τον σεισμό Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ
Εκατοντάδες άνθρωποι ζουν ακόμη σε κοντέινερ, σε «κόκκινα» και «κίτρινα» σπίτια, 32 μήνες μετά τον σεισμό

«Γάζα της Κρήτης», όπου άνθρωποι ζουν σε «κόκκινα» και «κίτρινα» σπίτια 32 μήνες μετά τον σεισμό που έπληξε την περιοχή, χαρακτήρισε το Αρκαλοχώρι ο πρόεδρος του Συλλόγου Σεισμόπληκτων Κώστας Γκανάτσιος, ο οποίος καταγγέλλει ότι δεκάδες κατεστραμμένες οικίες συνεχίζουν να βγαίνουν σε πλειστηριασμό.

Μιλώντας στο Open, ο κ. Γκανάτσιος αποκάλυψε ότι τα Χριστούγεννα κλιμάκιο της ΑΑΔΕ πήγε στο χωριό για να κάνει ελέγχους, καθώς διαπιστώθηκαν μειωμένοι τζίροι: «Νόμιζαν ότι κρύβουμε έσοδα. Εσοδα δεν υπάρχουν, δεν υπάρχει κίνηση».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι:

- Περίπου 600 άτομα μένουν ακόμη σε κοντέινερ
- Μαθητές τριών σχολείων κάνουν μάθημα σε κοντέινερ
- 3.500 δημότες έχουν φύγει από το χωριό
- 70 σπίτια είναι στη λίστα των πλειστηριασμών

«Μάλιστα, ο πρώτος πλειστηριασμός αφορούσε "κόκκινο" σπίτι», πρόσθεσε.

«Σε μία περίπτωση, αφορά 5μελή οικογένεια με μέλος που έχει 85% αναπηρία, προσπαθούσαν να κάνουν διακανονισμό. Τα funds του ζητούσαν 300.000 ευρώ ως προκαταβολή για ένα πολύ μικρό δάνειο. Του έχουν πλειστηριάσει ήδη μία κατοικία», είπε ο κ. Γκανάτσιος.

«Αυτή τη στιγμή, τα σπίτια που πλειστηριάζονται, τα funds αποκρύπτουν ότι είναι σε σεισμόπληκτη περιοχή«, κατήγγειλε ο ίδιος.