Ελλάδα

Έντι Ράμα: Άφιξη και ομιλία υπό δρακόντεια μέτρα - Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ.

Έντι Ράμα: Άφιξη και ομιλία υπό δρακόντεια μέτρα - Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ. Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Επί ποδός εκατοντάδες αστυνομικοί αναμένεται να επιστρατευθούν για τα μέτρα ασφαλείας λόγω της επίσκεψης του Έντι Ράμα.

Η έλευση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στην Ελλάδα αναγκάζει την αστυνομία να λάβει μέτρα. Με την έλευση του στο αεροδρόμιο θα υπάρχουν αστυνομικοί που θα τον συνοδεύουν όπου πάει, ενώ αυξημένη παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. θα υπάρχει και στο γήπεδο του Γαλατσίου, όπου αναμένεται να πραγματοποιήσει ομιλία το πρωί της Κυριακής.

Αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους θα ελέγξουν τους χώρους του γηπέδου πριν την ομιλία, θα υπάρχει παρουσία ένστολων περιμετρικά των εγκαταστάσεων, αλλά και μέτρα της τροχαίας στους δρόμους της περιοχής, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Αλβανός πρωθυπουργός θα διανυκτερεύσει ή αν αποχωρήσει την ίδια ημέρα από την Αθήνα.

Έως 6.000 άτομα περιμένει το επιτελείο του Έντι Ράμα

Η ομιλία του Αλβανού πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί της Κυριακής (12/5) στο κλειστό του Γαλατσίου.

Το επιτελείο του Έντι Ράμα εκτιμά ότι έως 6.000 Αλβανοί που ζουν στην Ελλάδα θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά του για την εκδήλωση, στην οποία θα συμμετάσχουν και καλλιτέχνες από τη γειτονική χώρα.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός ανάρτησε την πρόσκληση για την εκδήλωση. «Επιτέλους έχει διεύθυνση», σχολίασε και έγραψε ότι η συγκέντρωση αποτελεί μια «ιδιαίτερη στιγμή υπερηφάνειας» για τους Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα.

{https://www.facebook.com/ediramaal/posts/pfbid0pw5Znd95QYxfWQJg9RLYpqF7GXdmG42rJa5ZRCM131JSkLyryx4mdbK1phkqu2ugl}

Πριν από λίγες ημέρες είχε αναρτηθεί και σποτ για τη φιέστα του Έντι Ράμα.

{https://x.com/bledicuci/status/1786662701478948962}

Επιτήρηση με drones και ελικόπτερα

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ως ιδιωτική την επίσκεψη του Έντι Ράμα στην Ελλάδα- για την οποία συνεχίζει να δέχεται τα πυρά της αντιπολίτευσης- αλλά τουλάχιστον τα μέτρα θα είναι δρακόντεια.

Θα διατεθούν αστυνομικοί των ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ και της Τροχαίας. Επίσης, αναμένεται να χρησιμοποιηθούν drones και ελικόπτερα, ενώ σκοπευτές θα είναι ακροβολισμένοι σε επιλεγμένα σημεία.

Έως τώρα δεν είναι απόλυτα σαφές πότε θα φτάσει στην Ελλάδα ο Αλβανός πρωθυπουργός. Αρχικά, τα Τίρανα μιλούσαν για άφιξη στις 19:00 του Σαββάτου, αλλά φαίνεται ότι τελικά ο Έντι Ράμα θα προσγειωθεί στην Αθήνα το πρωί της Κυριακής.

Σε περίπτωση που ο Αλβανός πρωθυπουργός επιλέξει να παρατείνει την παραμονή του στην Ελλάδα και διανυκτερεύσει στην Αθήνα, θα τροποποιηθεί και το σχέδιο για τα μέτρα ασφαλείας.