Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για επίσκεψη Ράμα: Επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα η εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ για επίσκεψη Ράμα: Επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα η εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη Φωτογραφία: INTIME/ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι «αντιμετωπίζει την ελληνική εθνική μειονότητα ως εργαλείο για μικροκομματικά οφέλη».

Προκλητική χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την κίνηση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα να επισκεφθεί την Ελλάδα, έναν χρόνο από την ημερομηνία φυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη.

«Η ανακοινωθείσα επίσκεψη του Αλβανού Πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, στην Ελλάδα, την ημερομηνία της επετείου της προφυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη, αποτελεί προκλητική ενέργεια, η οποία αναδεικνύει την απουσία συνεκτικής πολιτικής για τα Δυτικά Βαλκάνια της κυβέρνησης Μητσοτάκη» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση συνεχίζει λέγοντας πως η ενέργεια αυτή του Έντο Ράμα «υπογραμμίζει τις μέχρι σήμερα επικοινωνιακές της επιλογές, που βλάπτουν τις διμερείς σχέσεις, δεν αναδεικνύουν πραγματικά το θέμα του κράτους δικαίου στην Αλβανία και δεν προστατεύουν αποτελεσματικά τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία. Δικαιώματα που πηγάζουν τόσο από το διεθνές όσο και από το κοινοτικό δίκαιο – ειδικά ενόψει της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι «αντιμετωπίζει την ελληνική εθνική μειονότητα ως εργαλείο για μικροκομματικά οφέλη, όταν βέβαια δεν επιχειρεί να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

»Για άλλη μια φορά μέσα σε λίγα 24ωρα, αποδεικνύεται πόσο επικίνδυνη είναι για τα εθνικά συμφέροντα η εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.