Ελλάδα

Νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα: «Υπάρχει τρόπος να βρεθεί αν πέθανε στη γέννα»

Νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα: «Υπάρχει τρόπος να βρεθεί αν πέθανε στη γέννα»
Ποινική δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία από κοινού ασκήθηκε σε βάρος του ζευγαριού απο το Νεπάλ, γονιών του νεκρού νεογνού που εντοπίστηκε σε σακούλα σε σταθμό μεταφόρτωσης απορριμάτων της Βραυρώνας.

Ανατριχίλα προκαλεί το βίντεο που ήρθε το Σάββατο στη δημοσιότητα και δείχνει τον πατέρα του νεογνού να κατευθύνεται προς τον κάδο απορριμμάτων και να εναποθέτει τη σακούλα με το έμβρυο στα σκουπίδια στη Βραυρώνα.

Μιλώντας στο Mega, ο Γιάννης Αϊδηνιώτης, αντιδήμαρχος καθαριότητας Δήμου Μαρκόπουλου, περιέγραψε πώς δόθηκε άμεσα η εντολή και βρέθηκε το νεογνό, ενώ δήλωσε σοκαρισμένος από το θέαμα που τον έκανε να «λυγίσει».

«Εκεί που βρήκαμε το βρέφος είναι ο σταθμός απορριμμάτων. Η ταχύτητα της αστυνομίας ήταν μοναδική. Αλλά ευτυχώς έμεινε το κουτί(σ.σ στο οποίο βρίσκονται τα σκουπίδια) με το βρέφος εκεί και δεν είχε πάει στην χωματερή.

Εάν είχε πάει δεν θα το βρίσκανε. Μας είπε η αστυνομία πως υπάρχει κάτι πολύτιμο και όταν το ήρθε η αστυνομία οι συνάδελφοι είπαν για τη διαδρομή και ψάχνοντας το βρήκαμε.

Εμείς σκαριστήκαμε, δεν μπορούσα να κοιμηθώ το όλο το βράδυ. Εμείς κάνουμε προσπάθειες να κάνουμε ένα παιδί και εκείνοι τα πετάνε στα σκουπίδια», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Η ιατροδικαστική εξέταση θα ρίξει φως στα αίτια της τραγωδίας

«Υπάρχει τρόπος να βρεθεί εάν το παιδί πέθανε κατά την γέννα», διευκρίνισε από την πλευρά του ο γνωστός ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

«Μπορεί να γίνει με μία σειρά εξετάσεων, όπως και από τη διαδικασία της νεκροτομής. Μπορεί να διασταυρωθεί εάν οι κακώσεις είναι προθανάτιες ή μεταθανάτιες. Η εξέταση είτε θα επιβεβαιώσει είτε θα διαψεύσει τα όσα είπε ο πατέρας», τόνισε μιλώντας στο Mega.

Αξίζει να σημειωθεί πως το νεογνό βρέθηκε με τραύματα και αίμα στο κεφάλι του.