Ελλάδα

Βραυρώνα: Τα «γυρίζει» ο πατέρας, λέει ότι δεν γνώριζε πως στη σακούλα ήταν το νεκρό βρέφος

Βραυρώνα: Τα «γυρίζει» ο πατέρας, λέει ότι δεν γνώριζε πως στη σακούλα ήταν το νεκρό βρέφος
Ο πατέρας που φαίνεται σε βίντεο να πετά το νεκρό βρέφος στα σκουπίδια στην Βραυρώνα, τώρα ισχυρίζεται μέσω του δικηγόρου του ότι δεν γνώριζε ότι μέσα στη σακούλα βρισκόταν το παιδί.

Το βρέφος εντοπίστηκε σε μια χωματερή στη Βραυρώνα, και ο πατέρας αποδίδει την ευθύνη του εγκλήματος αποκλειστικά στη σύζυγό του.

Σε βάρος του άνδρα από το Νεπάλ ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα για τετελεσμένη ανθρωποκτονία από κοινού με τη σύζυγό του.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.

Ο Δημήτρης Ζορμπάς, δικηγόρος του ζευγαριού, μίλησε στο Mega για την υπόθεση, δηλώνοντας:

«Δεν έχω ακόμα στα χέρια μου τη δικογραφία και είχα μια μικρή επικοινωνία με τον πελάτη μου, ο οποίος έχει πάρει προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη. Ο ίδιος μου είπε ότι δεν γνώριζε ότι στη σακούλα είχε το νεκρό βρέφος. Μου είπε ότι η σύζυγός του γέννησε νεκρό το βρέφος και εκείνη το έβαλε στη σακούλα, χωρίς να του πει ότι μέσα βρίσκεται το βρέφος. Εάν διαπιστώσω ότι έχουν κάνει αυτήν την αποτρόπαια πράξη, τότε δεν θα συνεχίσω να είμαι δικηγόρος κανενός».

Αρχικά, ο πατέρας του βρέφους ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τίποτα για το βρέφος που βρέθηκε νεκρό στη χωματερή της περιοχής.

Ωστόσο, στη συνέχεια, ομολόγησε ότι ήταν αυτός που πέταξε το έμβρυο σε έναν κάδο απορριμμάτων, ισχυριζόμενος ότι ήταν νεκρό.

Στην πορεία άλλαξε και πάλι την θέση του.

Οι Αρχές αντιμετωπίζουν την υπόθεση ως δολοφονία ενώ ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη.

Επίσης, δίωξη ασκήθηκε και κατά της μητέρας του νεογνού, η οποία νοσηλεύεται φρουρούμενη.