Ελλάδα

Η ψύχραιμη αντίδραση του παιδιού που ξέχασαν στο σχολικό - Έβαλε ζώνη, διάβαζε μέχρι να τον βρουν

Η ψύχραιμη αντίδραση του παιδιού που ξέχασαν στο σχολικό - Έβαλε ζώνη, διάβαζε μέχρι να τον βρουν Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Οι υπηρεσίες της περιφέρειας Αττικής διερευνούν το περιστατικό, τι αναφέρει η εταιρεία στην οποία ανήκει το σχολικό.

Χάρη στην ψύχραιμη και ώριμη αντίδραση του 5χρονου αγοριού που ξέχασαν επί ώρες στο σχολικό αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, στο περιστατικό που συνέβη στην Κηφισιά.

Το αγόρι δεν βγήκε από όχημα και περίμενε επί ώρες, διαβάζοντας, μέχρι να τον βρουν. Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι οι υπηρεσίες της περιφέρειας Αττικής διερευνούν το περιστατικό, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρεία στην οποία ανήκει το σχολικό λεωφορείο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, στις 08:00 της Δευτέρας ο πατέρας του 5χρονου παρέδωσε το παιδί στο σχολικό λεωφορείο, προκειμένου να το μεταφέρει στο 2ο νηπιαγωγείο Κηφισιάς. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής το παιδί κοιμήθηκε και όταν έφτασαν στο σχολείο, ούτε η συνοδός αλλά ούτε και ο οδηγός αντιλήφθηκαν ότι από τους πέντε μαθητές που μετέφεραν ο ένας δεν κατέβηκε.

Στη συνέχεια ο οδηγός πάρκαρε το σχολικό και το παιδί έμεινε μέσα επί ώρες, μέχρι να το εντοπίσει ο ίδιος περίπου στις 14:00, όταν πήγε για να ξαναπάρει το όχημα.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του οδηγού και της συνοδού του σχολικού έχει σχηματιστεί δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Τι έκανε ο 5χρονος όταν ξύπνησε στο σχολικό

Όταν το παιδί ξύπνησε και αντιλήφθηκε ότι ήταν μόνο του μέσα στο σχολικό, άνοιξε την πόρτα του οχήματος. Ευτυχώς, το αγόρι τρόμαξε από τα αυτοκίνητα που περνούσαν και δεν βγήκε στον δρόμο.

Έτσι, γύρισε στη θέση του, έβαλε τη ζώνη και άρχισε να διαβάζει, μέχρι να το εντοπίσουν, σύμφωνα με την εκπομπή Live News του Mega.

«Μέσα σε αυτή την ιστορία, που διατάραξε την οικογενειακή μας γαλήνη και ηρεμία και έβαλε σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική ακεραιότητα του παιδιού μας, συγκινητική για εμάς ήταν η ωριμότητα που το παιδί επέδειξε. Όταν ξύπνησε και βρέθηκε μόνος του στο λεωφορείο και παρά το σοκ, τα κλάματα και την ταραχή του, σκέφτηκε και πήρε τις σωστές αποφάσεις για την ασφάλειά του και δοξάζουμε το Θεό για αυτό», τόνισε ο πατέρας του 5χρονου, σε δήλωση που μετέδωσε η εκπομπή Tlive του Alpha.

«Οφείλουν όλοι οι αρμόδιοι να δώσουν περισσότερη έμφαση και προσοχή στο ποιοι χειρίζονται και επιβλέπουν την ασφάλεια για τη μεταφορά των παιδιών μας στα σχολεία καθημερινά και στο κατά πόσο εφαρμόζονται και τηρούνται τα πρωτόκολλα ασφαλείας κατά τη μεταφορά τους, με συνεχή εκπαίδευση και αξιολόγηση του προσωπικού που εμπλέκονται σε αυτή, ώστε να μη θρηνήσουμε τυχόν θύματα στο μέλλον, λόγω ελλιπούς εφαρμογής τους», υπογράμμισε ο πατέρας.

Έλεγχος από την περιφέρεια Αττικής

Το σχολικό λεωφορείο ήταν μισθωμένο από την περιφέρεια Αττικής, για τη μεταφορά μαθητών. Ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι οι υπηρεσίες της περιφέρειας διερευνούν το περιστατικό, το οποίο χαρακτήρισε απαράδεκτο.

«Ως περιφερειάρχης αλλά πρώτα από όλα ως γονιός δεν πρόκειται να ανεχθώ οποιαδήποτε αμέλεια που βάζει σε κίνδυνο τα παιδιά μας. Οι υπηρεσίες της περιφέρειας κινούνται άμεσα για τη διερεύνηση αυτού του απαράδεκτου περιστατικού και την απόδοση των ευθυνών όπου αυτές αναλογούν», δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Να υποστούμε τις κυρώσεις που μας αναλογούν» - Η ανακοίνωση της εταιρείας

Η εταιρεία στην οποία ανήκει το σχολικό λεωφορείο εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία εκφράζει βαθιά λύπη για το περιστατικό.

Χαρακτηρίζει «πλήρως ακατάλληλους» τον οδηγό και τη συνοδό του σχολικού και αναλαμβάνει την ευθύνη για την τοποθέτησή τους σε αυτές τις θέσεις. Επισημαίνει ότι «θέλουμε να υποστούμε τις κυρώσεις που μας αναλογούν» και εκφράζει ανακούφιση για το γεγονός ότι το παιδί είναι καλά στην υγεία του.

Η ανακοίνωση:

«Προς τους γονείς του μαθητή, το σχολείο και την περιφέρεια

Σχετικά με το πολύ δυσάρεστο περιστατικό που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2024 στο λεωφορείο της εταιρείας μας.

Δηλώνουμε σοκαρισμένοι και βαθιά λυπημένοι με το γεγονός και κατανοούμε απόλυτα τους φόβους το άγχος και την αναστάτωση που προκλήθηκε σε αυτή την οικογένεια και όσο μικρή σημασία κι αν έχει θα θέλαμε να ζητήσουμε ένα τεράστιο συγγνώμη από εκείνους.

Δραστηριοποιούμαστε περισσότερα από 40 χρόνια στον κλάδο, απασχολούμε 100 άτομα προσωπικό και έχουμε αναλάβει την ασφαλή μεταφορά χιλιάδων μαθητών όλα αυτά τα χρόνια χωρίς ουδέποτε να έχει συμβεί ανάλογο περιστατικό.

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί ως εταιρεία, διότι τοποθετήσαμε σε αυτές τις θέσεις δύο πλήρως ακατάλληλους ανθρώπους όπως αποδείχθηκε οι οποίοι δε θα μπορούσαμε ποτέ να προβλέψουμε επουδενί ότι θα φερθούν με τόση αμέλεια .

Ειλικρινέστατα θέλουμε να υποστούμε τις κυρώσεις που μας αναλογούν, νομικές, οικονομικές και κάθε άλλου είδους αν κριθεί αναγκαίο διότι αυτό είναι το σωστό.

Είμαστε ανακουφισμένοι για το πιο σημαντικό όλων, ότι το παιδί είναι καλά στην υγεία του.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πάντες ότι μοναδικό μας μέλημα από τούδε και στο εξής θα είναι να μην ξανασυμβεί ποτέ ξανά κάτι ανάλογο».