Ελλάδα

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: «Ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά», η συγκλονιστική αναγνώριση από τα παιδιά της

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: «Ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά», η συγκλονιστική αναγνώριση από τα παιδιά της
Ακόμη μια γυναικοκτονία με θύμα αυτή τη φορά μια 40χρονη μητέρα δύο παιδιών στο Μενίδι: «Ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά» φώναζε η κόρη του θύματος

Ούτε δέκα ημέρες δεν πέρασαν από την τελευταία φορά που η 40χρονη υπέβαλε μήνυση εις βάρος του βίαιου εν διαστάσει συζύγου της και η γυναίκα βρέθηκε εντέλει νεκρή σε δρόμο του Μενιδίου.

Τραγικές φιγούρες οι δύο έφηβες κόρες της γυναίκας, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες η ταυτοποίηση έγινε όταν ένα από τα κορίτσια εμφανίστηκε στον τόπο του εγκλήματος ουρλιάζοντας «ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα είχε ενημερώσει επανειλημμένα τις Αρχές για τη βίαιη συμπεριφορά του 50χρονου εν διαστάσει συζύγου της. Η τελευταία καταγγελία είχε γίνει στις 7 Μαΐου όταν και είχε υποβάλει σχετική μήνυση εις βάρος του ενώ συνολικά είχε προβεί σε τρεις καταγγελίες.

Από την ΕΛΑΣ σημειώνεται πως στη 40χρονη χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση και δόθηκαν πληροφορίες, οδηγίες και έντυπο υλικό, προκειμένου να λάβει εάν επιθυμεί την αναγκαία υλική συνδρομή από τους αρμόδιους φορείς. 

Ο δράστης θα δικαζόταν αύριο για ενδοοικογενειακή βία

Τότε οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει τον 50χρονο, ο άνδρας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ αυτός άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή βία, σωματική βλάβη , εξύβριση και απειλή - όλες τους πλημμεληματικές κατηγορίες. Ο δράστης παρέμεινε κρατούμενος στη ΓΑΔΑ και την επόμενη ημέρα, στις 8/5, παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε κανονικά αλλά η δίκη τελικά αναβλήθηκε για τις 17 Μαϊου, λόγω απουσίας της παθούσας για κατάθεση και έλλειψη μέρους του αποδεικτικού υλικού.

Όταν το δικαστήριο ανέβαλε για διάστημα μεγαλύτερο των τριών ημερών, όπου δικαιολογείται η κράτηση του κατηγορουμένου, τον άφησε ελεύθερο υποχρεωτικά με βάση το άρθρο 424 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ωστόσο, ότι το δικαστήριο - κατά την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης - άφησε ελεύθερο το δράστη χωρίς περιοριστικους όρους. Αυτό, όμως, βάσει του ιστορικού της υπόθεσης και της επικινδυνότητας του ανθρώπου, ήταν τελείως λάθος.

Πλέον οι έρευνες για τον εντοπισμό του πρώην συντρόφου του θύματος βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Υπενθυμίζεται πως το θύμα, υπήκοος Αλβανίας, βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένο νωρίς το πρωί, σε ένα πεζοδρόμιο, στη συμβολή της οδού Πάρνηθος και Αριστοτέλους.

Στο σημείο έφθασαν άμεσα άνδρες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, οι οποίοι εντόπισαν τη γυναίκα νεκρή. Στο σημείο έφθασε και ιατροδικαστής, ενώ γίνονται έρευνες στο σημείο για άλλα στοιχεία ή για τυχόν υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν πληροφορίες από γείτονες και μαρτυρίες από ανθρώπους που βρίσκονταν κοντά στο σημείο του εγκλήματος. Υπάρχουν μάλιστα μάρτυρες που αναφέρουν ότι η άτυχη γυναίκα καλούσε σε βοήθεια.

Η συγκλονική μαρτυρία για τις κόρες του θύματος

NETWORK