Ελλάδα

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: «Είχε ζητήσει βοήθεια» αλλά δολοφονήθηκε σε κοινή θέα

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: «Είχε ζητήσει βοήθεια» αλλά δολοφονήθηκε σε κοινή θέα
Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 50χρονος για τη γυναικοκτονία με θύμα την εν διαστάσει σύζυγό του χθες το πρωί στο Μενίδι.

Οργή και θλίψη προκαλεί η νέα γυναικοκτονία στο Μενίδι, που εγείρει για μια ακόμη φορά ερωτηματικά για την αντιμετώπισης της έμφυλης βίας από την Πολιτεία.

Υπενθυμίζεται πως η άγρια δολοφονία της 40χρονης έγινε σε πολυσύχναστο σημείο του Μενιδίου, στη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αριστοτέλους, με τον 50χρονο να την κατακρεουργεί με πάνω απ΄ο 10 μαχαιριές.

«Σκότωσα τη γυναίκα μου και δεν το μετανιώνω», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, σύμφωνα με πληροφορίες του STAR. «Μου έτρωγε λεφτά. Διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και πολλά χρόνια με διαφορετικούς άντρες. Δεν μπορούσα να βλέπω τον φίλο της να οδηγεί το αυτοκίνητο και φωτογραφίες του στο Facebook», φέρεται να ισχυρίστηκε. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι δεν ήθελε να χωρίσει με το θύμα και πως τη ζήλευε επειδή είχε σχέση.

Μετά τη γυναικοκτονία ο 50χρονος πήγε σε ξενοδοχείο και έπειτα άρχισε να περιφέρεται. Όταν τον εντόπισαν οι αστυνομικοί, ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και φορούσε ακόμα τα ρούχα με τα οποία δολοφόνησε την εν διαστάσει σύζυγό του, τα οποία είχαν πάνω το αίμα της.

Την Πέμπτη είδε το φως της δημοσιότητας βίντεο - ντοκουμέντο από άγριο καβγά του θύματος με τον 50χρονο κατ'ομολογία δράστη, μόλις λίγες ημέρες προτού δολοφονηθεί.

Ο καβγάς έγινε στις 7 Μαΐου, σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από το σπίτι της 40χρονης. «Φύγε, τελείωσε», ακούγεται να του φωνάζει η γυναίκα, με τον ίδιο να την απειλέι πως θα την σκοτώσει.

Οι τρεις καταγγελίες και η δίκη που αναβλήθηκε

Υπενθυμίζεται πως η σαραντάχρονη γυναίκα είχε προχωρήσει στο παρελθόν σε τρεις καταγγελίες κατά του 50χρονου για ενδοοικογενειακή βία.

Η πρώτη καταγγελία έγινε στις 3 Απριλίου 2013. Η γυναίκα κατέθεσε τότε μήνυση για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας, με τον δράστη να συλλαμβάνεται και να οδηγείται στον εισαγγελέα.

Η δεύτερη ακολούθησε εννιά χρόνια μετά - και συγκεκριμένα στις 18 Σεπτεμβρίου 2022 - με το θύμα να καταγγέλλει τον εν διαστάσει σύζυγό της για απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση. Ο άνδρας συνελήφθη εκ νέου και πάλι και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Μάλιστα, υπήρξε δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία ο άνδρας απαγορευόταν να διαμένει με το θύμα. Το ζευγάρι ωστόσο έμεινε και πάλι μαζί μετά από έγκριση της γυναίκας.

Η τελευταία καταγγελία έγινε λίγο μετά το Πάσχα, στις 7 Μαΐου. Ο άνδρας συνελήφθη για τρίτη φορά και και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και θα δικαζόταν σήμερα στις 17 Μάϊου.Πηγές αναφέρουν πως την τελευταία φορά η γυναίκα είχε πάει στο ΑΤ σε άθλια κατάσταση αναφέροντας πως ο άνδρας την είχε χτυπήσει άγρια ενώ είχε εξεταστεί και από ιατροδικαστή.

«Τι να κάνει; Να πάει με τα νερά του;»

Φίλη της 40χρονης μίλησε στο MEGA για την γυναίκα και τις δυσκολίες που βίωνε. Όπως περιέγραψε, την είχε γνωρίσει σε μια ομάδα ψυχοθεραπείας στην οποία είχε ζητήσει βοήθεια:

«Την είχα γνωρίσει πριν από 6 χρόνια στην ομάδα ψυχοθεραπείας που ερχόταν, για να τη βοηθήσω πώς να διαχειριστεί αυτόν τον άνθρωπο. Τελικά βοηθήθηκε, έμεινε μόνη της σε άλλο σπίτι με τα παιδιά της. Είχαμε καιρό να την δούμε, από τότε που πήρε το σπίτι δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να έρθει για ψυχοθεραπεία.

»Ξέραμε γι' αυτόν τον άνθρωπο ότι την παρακολουθούσε πολλά χρόνια, την χτυπούσε, είχε πάει στην αστυνομία, η αστυνομία δεν είχε κάνει τίποτα, άφηναν ελεύθερο αντί να τον κλείσουν σε μια ψυχιατρική κλινική. Αφού στις φυλακές δεν χωράνε οι δολοφόνοι να τους κλείσουν στις ψυχιατρικές. Αλλά δεν το κάνουν, ποτέ», είπε αρχικά.

«Η κοπέλα "χάθηκε" άδικα. Αλλά τι να κάνει; Να πάει με τα νερά του; Είχε να έρθει πολύ καιρό. Ο γιατρός τον είχε γνωρίσει μία φορά και της είχε πει να μείνει μακριά. Αυτός ήταν αλκοολικός. Αυτός θα βγει από τη φυλακή, σε 10-15 χρόνια, πόσο είναι τα ισόβια. Αυτά τα παιδιά πώς θα ζήσουν; Ποιος ζει χωρίς μάνα; Και το κορίτσι της που την είδε νεκρή. Είχε γνωρίσει έναν σύντροφο και της έλεγα, «δεν μπορεί αυτός ο σύντροφος να κάθεται μαζί σου και να σε προστατεύει; Δεν είχε προστασία από πουθενά, δεν ξέρω αν είχε γονείς», συμπλήρωσε.