Ελλάδα

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Αμετανόητος ο 50χρονος δράστης - Τι είπε στους αστυνομικούς

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Αμετανόητος ο 50χρονος δράστης - Τι είπε στους αστυνομικούς Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
«Σκότωσα τη γυναίκα μου και δεν το μετανιώνω», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο δράστης της γυναικοκτονίας.

Αμετανόητος φέρεται να εμφανίστηκε στους αστυνομικούς ο 50χρονος δράστης της γυναικοκτονίας της εν διαστάσει συζύγου του στο Μενίδι.

Ο 50χρονος συνελήφθη νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης σε εγκαταλελειμμένη οικοδομή στην περιοχή της Φυλής όπου κρυβόταν μετά τη δολοφονία της 40χρονης στον δρόμο, λίγα μέτρα από το σπίτι της.

«Σκότωσα τη γυναίκα μου και δεν το μετανιώνω», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, σύμφωνα με πληροφορίες του STAR. «Μου έτρωγε λεφτά. Διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και πολλά χρόνια με διαφορετικούς άντρες. Δεν μπορούσα να βλέπω τον φίλο της να οδηγεί το αυτοκίνητο και φωτογραφίες του στο Facebook», φέρεται να ισχυρίστηκε. Ακόμα, ισχυρίστηκε ότι δεν ήθελε να χωρίσει με το θύμα και πως τη ζήλευε επειδή είχε σχέση, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Μετά τη γυναικοκτονία, ο 50χρονος πήγε σε ξενοδοχείο και πλήρωσε προκειμένου να διανυκτερεύσει εκεί και άρχισε να περιφέρεται. Όταν τον εντόπισαν οι αστυνομικοί, ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και φορούσε ακόμα τα ρούχα με τα οποία δολοφόνησε την εν διαστάσει σύζυγό του, τα οποία είχαν πάνω το αίμα της.

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Το σοκαριστικό ντοκουμέντο από την προηγούμενη επίθεση του 50χρονου

Η 40χρονη βρέθηκε νεκρή, από μαχαιριές, σε δρόμο στο Μενίδι. Είχε κάνει τρεις καταγγελίες σε βάρος του εν διαστάσει συζύγου της τα τελευταία χρόνια, για ενδοοικογενειακή βία.

Το 2013 τον κατήγγειλε για πρώτη φορά, ακολούθησε δεύτερη το 2022 και η τρίτη έγινε στις 7 Μαΐου. Για το τελευταίο περιστατικό ο 50χρονος θα δικαζόταν αύριο, Παρασκευή.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε ντοκουμέντο από αυτό το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της 40χρονης. Στο υλικό αυτό ακούγονται οι κραυγές της γυναίκας και εκείνος να την απειλεί.

Εκείνη την ημέρα ο δράστης της γυναικοκτονίας πήγε έξω από το σπίτι της 40χρονης, αφού ανακάλυψε τη νέα διεύθυνσή της. Όταν τον αντιλήφθηκε, κατέβηκε και του ζήτησε τον λόγο και ακολούθησε ένα βίαιο επεισόδιο, κατά το οποίο τη χτύπησε.

Η ανήλικη κόρη τους παρενέβη και στο σημείο έφτασε η αστυνομία. Μάλιστα, σύμφωνα με την κατάθεση της κόρης, ο 50χρονος φέρεται να απείλησε το θύμα «θα δεις τι θα γίνει τώρα», «θα σε σκοτώσω». Επίσης, φέρεται να απείλησε και τα παιδιά τους, λέγοντας «θα σας κάψω ζωντανούς όλους».

Οι αστυνομικοί τους οδήγησαν στο τμήμα και η 40χρονη υπέβαλε μήνυση για απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση στον εν διαστάσει σύζυγό της, ο οποίος συνελήφθη.

Την Παρασκευή θα δικαζόταν ο 50χρονος

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του 50χρονου, ο οποίος παρέμεινε κρατούμενος στη ΓΑΔΑ και μία ημέρα αργότερα, στις 8 Μαΐου, παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε, αλλά αναβλήθηκε για τις 17 Μαΐου, λόγω απουσίας της 40χρονης για κατάθεση, ενώ δεν είχε ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική έκθεση, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά.

Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι υπήρχε η εναλλακτική λύση να αναβληθεί η εκδίκαση για τρεις ημέρες- δηλαδή για τις 10/5- και να διαταχθεί η κράτηση του 50χρονου. Όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν θα ήταν ούτε τότε έτοιμη η ιατροδικαστική έκθεση.

Κατά συνέπεια, ήταν μονόδρομος η αναβολή της δίκης για μεγαλύτερο διάστημα, κάνοντας χρήση του άρθρου 424/2024 και αφήνοντας ελεύθερο τον 50χρονο με την επιβολή περιοριστικών όρων.