Ελλάδα

Του έλεγαν «άνοιξε, θα σε ξεκοιλιάσουμε»: Τι συνέβη πριν το άγριο έγκλημα στο Κιλκίς

Αρχείου Αρχείου Φωτογραφία: Eurokinissi
Οι συγγενείς του κτηνοτρόφου - που άνοιξε πυρ και σκότωσε ένα 45χρονο στο Κιλκίς - ισχυρίζονται πως το θύμα επιχείρησε μαζί με συγγενείς του να τον ληστέψει.

Ένας 45χρονος έπεσε νεκρός το βράδυ της Δευτέρας από τα πυρά 54χρονου κτηνοτρόφου στην περιοχή των Μουριών στο Κιλκίς. Το περιστατικό σημειώθηκε στην κτηνοτροφική μονάδα του δεύτερου, ενώ το θύμα εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα νεκρό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο δράστης φαίνεται πως πήρε το νόμο στα χέρια του, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος μέσα στην κτηνοτροφική του μονάδα με τέσσερις επίδοξους διαρρήκτες.

«Τι δουλειά είχαν να πάνε εκεί 4 άτομα 10 η ώρα το βράδυ; Το παιδί κοιμόταν και είναι ένα παιδί που δεν πειράζει ούτε μυρμήγκι», σημείωσε μιλώντας στο Mega ο ξάδελφος του κτηνοτρόφου.

«Πήγαν αυτά τα 4 άτομα, κάνανε κομμάτια την πόρτα. Τους ξέρω αυτούς φυσικά... Η αστυνομία ξέρει το ποιόν τους. Κάποια στιγμή θα γινόταν κάτι τέτοιο», υποστήριξε παράλληλα.

«Δεν δουλεύαν, έκαναν βόλτες. Τον είχε πάρει μια βδομάδα τον ανήλικο για να τον βοηθήσει να του βοσκάει τα πρόβατα, και τον έπιασε να του κλέβει 50 ευρώ μέσα από το αμάξι και τον έδιωξε».

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως οι φερόμενοι ληστές, μέσω του δικηγόρου τους, ισχυρίστηκαν πως πήγαν στο μαντρί του κτηνοτρόφου γιατί είχαν μία πληροφορία ότι είχε ασελγήσει κατά ενός ανήλικου και της αδερφής του.

Υπενθυμίζεται πως όλα συνέβησαν λίγο μετά τις δέκα το βράδυ της Δευτέρας, όταν δύο άνδρες - ένας 45χρονος και ένας 38χρονος - μαζί με δύο ανηλίκους, αποπειράθηκαν να παραβιάσουν της πόρτα της μονάδας όπου βρισκόταν και κοιμόταν εκείνη την ώρα ο ιδιοκτήτης της. Ο 54χρονος, που άκουσε τις φωνές και το θόρυβο από την απόπειρα διάρρηξης, άρπαξε το κυνηγετικό του όπλο και μέσα στο σκοτάδι, άνοιξε πυρ. Τα σκάγια βρήκαν τον 45χρονο, που έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος.

Οι υπόλοιποι πήραν μαζί τους τον τραυματία, τον έβαλαν στο αυτοκίνητο και έφυγαν από το σημείο, με την αστυνομία, λίγη ώρα αργότερα, να εντοπίζει τον 45χρονο, με καταγωγή από τη Γεωργία νεκρό. Και οι τρεις συνεργοί του συνελλήφθησαν όπως αλλωστε κι ο κτηνοτρόφος.

«Κρίμα στο παλικάρι που "έφυγε" αλλά κρίμα και στο δικό μας το παιδί. Πήγαν να τον σκοτώσουν», ισχυρίστηκε ο ξάδελφος του δράστης. «Το παιδί όταν ήταν εκεί πέρα πήρε την αστυνομία τηλέφωνο. Και είπε ότι του σπάνε την πόρτα και ρώτησε τι να κάνει. Όταν είδε ότι του σπάνε την πόρτα, έκλεισε το τηλέφωνο και πήρε το όπλο.

»Του έλεγαν "άνοιξε, θα σε ξεκοιλιάσουμε". Αυτό ήταν θέμα χρόνου να συμβεί. Τον γέμισαν ψέματα (σ.σ. το θύμα) και ήρθε. Όλο το χωριό έλεγε ότι είναι φυσιολογικό αυτό που έγινε. Βρήκαν εκεί το τσεκούρι και τον πυροσβεστήρα, δεν τα είχαν μαζί τους. Ήταν λάθος αυτό που έγινε, και να χαθεί έτσι ένα παιδί».