Ελλάδα

ΔΟΥ Χαλκίδας: «Θέλω να πεθάνω» φώναζε κατηγορούμενη από το κύκλωμα των εφοριακών

ΔΟΥ Χαλκίδας: «Θέλω να πεθάνω» φώναζε κατηγορούμενη από το κύκλωμα των εφοριακών
«Θάψτε με, θέλω να πεθάνω» έλεγε εμπλεκόμενη στο κύκ΄λωμα των εφοριακών της Χαλκίδας. Στη φυλακή οδηγήθηκαν μ΄όνο η διευθύντρια και μια υπάλληλος.

Οι 7 κατηγορoύμενοι στο κ΄ύκλωμα εφοριακών στη ΔΟΥ Χαλκίδας, πέρασαν το πρωί το κατώφλι των δικαστηρίων Χαλκίδας με την διευθύντρια να απολογείται πρώτη στην σειρά.

Μετά από περίπου δύο ώρες στον ανακριτή μπήκε για την απολογία της μια εκ των υπολοίπων κατηγορουμένων, υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας, η οποία μετά το πέρας της ανάκρισης τρεμάμενη βγήκε έξω και φώναζε «θάψτε με…θέλω να πεθάνω», με τους αστυνομικούς να την συνοδεύουν σε άλλο χώρο όπου θα αναμένει μέχρι την απόφαση μαζί με τους υπόλοιπους, όπως σημειώνει το eviathema.gr. 

EFORIAKOS KIKLOMA1 68155

Εν τω μεταξ΄υ όπως αποκάλυψε το Mega, οι ερευνητές της υπόθεσης του κυκλώματος της Χαλκίδας και οι δικαστικοί λειτουργοί ανακάλυψαν στην έρευνά τους δύο πολυτελείς βίλες, οι οποίες ανήκουν σε έναν λογιστή και τον υποδιευθυντή της ΔΟΥ Χαλκίδας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για βίλες με πισίνες στα περίχωρα της Χαλκίδας και η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος διεξάγει έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο αποκτήθηκαν αυτά τα ακίνητα.

Σημειώνεται πως από την έρευνα έχει προκύψει πως το 80% των θυμάτων του κυκλώματος των εφοριακών φαίνεται να συναινούσε προκειμένου για να μην τους καταλογιστούν φόροι. Για τον παραπάνω λόγο η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε έρευνα και των θυμάτων του κυκλώματος.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά τις απολογίες τους οι δύο γυναίκες η διευθύντρια και η διεκπεραιώτρια της ΔΟΥ Χαλκίδας, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα ένας υπάλληλος της εφορίας, τέσσερις λογιστές και ένας ιδιώτης που δεν συνελήφθησαν καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, δύο υπάλληλοι της ΔΟΥ Χαλκίδας αφέθηκαν ελεύθεροι σε περιοριστικούς όρους, με εγγύηση 10.000 ευρώ. Σε αμφότερους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάζονται στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα.

Τι υποστήριξε η διευθύντρια

Η προϊσταμένη της εφορίας που περιγράφεται ως Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς: «πριν ακόμα λάβω τη θέση μου ως προϊσταμένη στη Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας το Σεπτέμβριο 2023, γνώριζα ότι υπήρχαν υπάλληλοι που λάμβαναν παράνομα χρηματικά ποσά για την παροχή φορολογικών «διευκολύνσεων» σε εταιρείες.

Όταν ανέλαβα τη θέση της Προϊσταμένης, με προσέγγισαν η …. (ανέφερε το όνομα της 67χρονης υπαλλήλου που συνελήφθη) και η … (ανέφερε το όνομα της 56χρονης διεκπεραιώτριας που επίσης συνελήφθη), λέγοντας ότι με τον τρόπο που ενεργούν τόσα χρόνια, όλοι είναι ικανοποιημένοι και θα μπορούσα να έχω και εγώ έξτρα εισόδημα ως βοήθημα για τις δικές μου ανάγκες, πείθοντάς με να συμμετέχω ως Προϊσταμένη στις παράνομες ενέργειες».

Στο μεταξύ αποκαλυπτικές συνομιλίες, και ένα σημειωματάριο, που πιθανότατα ανήκει στην προϊσταμένη της ΔΟΥ, και το οποίο περιέχει ονόματα, ημερομηνίες και χρηματικά ποσά, καταμαρτυρούν τη δράση του κυκλώματος.

Τους εφοριακούς «καίει» και η κατάθεση επιχειρηματία, θύμα του κυκλώματος, που συνελήφθη επ’ αυτοφόρω, με το φακελάκι στο χέρι.