Ελλάδα

Αυξάνονται τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας - Δύο περιστατικά σε Χαλκίδα και Σέρρες

Αυξάνονται τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας - Δύο περιστατικά σε Χαλκίδα και Σέρρες
Στη Χαλκίδα στην περιοχή Κουρέντι, 39χρονος στρατιωτικός υπέβαλε μήνυση στην 36χρονη σύζυγο του, επίσης στρατιωτικό καθώς μετά από έντονο καυγά κατέθεσε ότι η γυναίκα του του πέταξε ένα πλαστικό ποτήρι στο κεφάλι και τον έριξε από την καρέκλα στην οποία καθόταν.

Στη συνέχεια του προκάλεσε γρατζουνιές και μελανιές στο πρόσωπο, στα χέρια, στην πλάτη και στα πόδια του. Η 36χρονη απάντησε και εκείνη με μήνυση σε βαρος του καθώς όπως είπε στους αστυνομικούς πριν συμβούν όλα αυτά ο σύζυγος της μέσα στο σπίτι τους προσπάθησε να την πνίξει σφίγγοντας την από το λαιμό και πιέζοντας το πρόσωπο της με τα χέρια του σε μαξιλάρι. Υποστήριξε ότι την απείλησε λεκτικά και την τράβηξε από τα μαλλιά. Έχουν συλληφθεί και οι δύο ενώ ενημερώθηκε ο Στρατιωτικός Εισαγγελέας καθώς και η Στρατονομία.

Στις Σέρρες χθες το απόγευμα συνελήφθη 37χρονος στρατιωτικός, διότι σύμφωνα με καταγγελία της συζύγου του, 38 ετών, μέσα στο σπίτι τους, την απείλησε και τη χτύπησε στο πρόσωπο. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Σερρών, με περιπολικό όχημα για την παροχή ιατρικής φροντίδας ωστόσο δεν επιθυμούσε να εξεταστεί από ιατροδικαστή, να διαμείνει σε δομή φιλοξενίας αλλά ούτε και να εγκαταστήσει την εφαρμογή «PANIC BUTTON».