Ελλάδα

Γιαννάκος: Ελλείψεις στις ΜΕΘ Παίδων στα περιφερειακά νοσοκομεία

Γιαννάκος: Ελλείψεις στις ΜΕΘ Παίδων στα περιφερειακά νοσοκομεία
Οι ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία Παίδων οδηγούν σε διακομιδές στα νοσοκομεία της Αττικής σύμφωνα με τον Μ. Γιαννάκος.

Στις ελλείψεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία Παίδων αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ,Μ. Γιαννάκος, με αφορμή την διακομιδή 7χρονου από τα Ιωάννινα στο Αγλαϊα Κυριακού.

Μάλιστα τονίζει ότι θα πρέπει σε όλα τα Πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας να αναπτυχθούν ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ

Συγκεκριμένα ο ίδιος αναφέρει:

Προχθές 25/5/2024 στις 10 το βράδυ μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή 7χρονο αγόρι από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στη ΜΕΘ του ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΎ με σοβαρό τραυματισμό που προκλήθηκε από πτώση από ποδήλατο.

Η διακομιδή του παιδιού στην Αττική έγινε επειδή στην Ήπειρο δεν λειτουργεί ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ παρ ότι διαθέτει το απανεπιστημιακό νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Το παιδί είναι καλά αναμένεται να βγει σήμερα από τη ΜΕΘ και να συνεχίσει τη νοσηλεία σε κλινική του νοσοκομείου.

Αλλη μία όμως αεροδιακομιδή παιδιού που αναδεικνύει τη διαχρονική έλλειψη ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ στα περιφερειακά νοσοκομεία με μεγάλη επικινδυνότητα για τα παιδιά και πολλά έξοδα για τους γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά τους.

Εχουμε τραγικά συμβάντα με παιδιά που διακομίζονται.

ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ έχουμε στην Αττική στα τρία παιδιατρικά και το ΑΤΤΙΚΟΝ, στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 8 κλίνες που εξυπηρετεί όλη τη Βόρειο Ελλάδα, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης, στο Πανεπιστημιακό Πατρών και στο στάδιο της υλοποίησης στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας η οποία ακόμη δεν λειτουργεί.

Συχνά απαιτούνται διακομιδές παιδιών σε μεγάλες αποστάσεις.

Θα πρέπει σε όλα τα Πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας να αναπτυχθούν ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ.

Να ενισχυθούν με προσωπικό οι ανεπτυγμένες ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ που βρίσκονται σε οριακό σημείο λειτουργίας.