Ελλάδα

Πότε φτάνει ο καύσωνας στην Αθήνα - Το διήμερο με τα 37άρια

Πότε φτάνει ο καύσωνας στην Αθήνα - Το διήμερο με τα 37άρια Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Το πρώτο σοβαρό κύμα καύσωνα θα διατηρηθεί τουλάχιστον την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.

Μπορεί σήμερα η θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας να ξεπέρασε τους 30 βαθμούς Κελσίου ωστόσο από τη Δευτέρα το θερμόμετρο στην Αθήνα θα αγγίξει ακόμα και τους 37 βαθμούς Κελσίου ως τα πρώτα δείγματα καύσωνα.

Η υψηλότερη θερμοκρασία σήμερα Τετάρτη σύμφωνα με το meteo σημειώθηκε στον μετεωρολογικό σταθμό της Στυλίδα, όπου καταγράφηκαν 30,5 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο στην Αθήνα από τη Δευυτέρα αναμένονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες, που θα διαρκέσουν αρκετές μέρες και θα σημάνουν έτσι, το πρώτο κύμα καύσωνα.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ και στο κέντρο της Αθήνας, τη Δευτέρα και την Τρίτη η θερμοκρασία θα φτάσει στους 37 βαθμούς Κελσίου ενώ στην Αγία Παρασκευή τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια ο οποίος αναφέρει ότι από το Σαββατοκύριακο ξεκινά το πρώτο σοβαρό κύμα ζέστης το οποίο θα διατηρηθεί τουλάχιστον την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.

{https://www.facebook.com/giorgos.tsatrafyllias/posts/pfbid0PQkHkLhXLzPtMWWkXBzp7wRNo2Vc4DiASVnabVujp7L7Dc22GJ4AqpoSqev8Nudql}

«Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει σε αρκετές περιοχές τους 35-36 βαθμούς ενώ το στοίχημα για την άλλη εβδομάδα είναι κατά πόσο κοντά η μακριά θα βρεθεί ο υδράργυρος από τους 40 βαθμούς ή αν θα τους ξεπεράσει!. Ενδεικτικά οι περιοχές που θα εκδηλωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες είναι η Θεσσαλία, η κεντρική Μακεδονία,η Βοιωτία,η Φθιώτιδα, η Αιτωλ/νία, η Πελοπόνησος,η Κρήτη και τα Δωδεκάννησα.

Για την Αττική η θερμοκρασία δεν αποκλείεται να φτάσει το μεσημέρι:

Σάββατο 1/6 : 31 βαθμούς
Κυριακή 2/6 : 33 βαθμούς
Δευτέρα 3/6 : 37 βαθμούς
Τρίτη 4/6: 38 βαθμούς
Για τη Θεσσαλονίκη:
Σάββατο 1/6 : 31 βαθμούς
Κυριακή 2/6 : 33 βαθμούς
Δευτέρα 3/6 : 36 βαθμούς
Τρίτη 4/6: 37 βαθμούς.

Στο ίδιο πνεύμα και η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος προειδοποιεί για υψηλές θερμοκρασίες. «Μετά τις 30 Μαίου περιορίζεται σημαντικά η αστάθεια στα ηπειρωτικά και η χώρα εισέρχεται σε φάση σταδιακής και κατά τόπους αισθητής ανόδου της θερμοκρασίας» αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου παραθέτοντας και σχετικό χάρτη.

{https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/posts/pfbid0NYqZoinX5fHnXnx1Uku9QV3fDTo7zEpZNXL1dSTq3i2JKipmjsK8FzHoSM6iFhP3l}

Για υψηλές θερμοκρασίες προειδοποιεί σε χάρτη που παραθέτει και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

{https://www.youtube.com/watch?v=NuoOcpvIbcQ}