Ελλάδα

Έρχεται με καύσωνα ο Ιούνιος: Οι περιοχές που θα «καούν» - 39αρια και στην Αττική

Έρχεται με καύσωνα ο Ιούνιος: Οι περιοχές που θα «καούν» - 39αρια και στην Αττική
Καύσωνας προ των πυλών. Εκτόξευση της θερμοκρασίας από την επόμενη εβδομάδα με 39αρια και στην Αττική.

Ο Ιούνιος έρχεται και φέρνει μαζί του κύμα καύσωνα o οποίος θα διαρκέσει τουλάχιστον μία εβδομάδα, προμηνύοντας έτσι για ένα αρκετά ζεστό καλοκαίρι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι μετεωρολόγοι΄.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι ιδανικός για παραλία καθώς η θερμοκρασία θα φτάσει την Κυριακή τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Την επόμενη εβδομάδα η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο με τον υδράργυρο να αγγίζει ακόμα και τους 39 βαθμούς Κελσίου  στο κέντρο της Αττικής, σύμφωνα με το meteo.

Η πιο ζεστή ημέρα για την Αττική φαίνεται πως θα είναι η Τρίτη, όπου στις 3 το μεσημέρι θα χτυπήσει 30αρια.

kairos_2017d.jpg

Χαρακτηριστικό του καύσωνα, που έρχεται, είναι το γεγονός ότι στις τρεις τα ξημερώματα από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo, θα είναι σταθερά στους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου!

Θα «καούν» οκτώ περιοχές

Σύμφωνα με την ανάρτηση του μετεωρολόγου, Γιώργου Τσατραφύλλια, το πρώτο σοβαρό κύμα ζέστης έρχεται από το Σαββατοκύριακο και θα διατηρηθεί καθόλη τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του Ιουνίου.

Οι περιοχές που θα σημειωθούν οι υψηλές θερμοκρασίες είναι 8 και είναι οι εξής:

Θεσσαλία,
Κεντρική Μακεδονία,
Βοιωτία,
Φθιώτιδα,
Αιτωλοακαρνανία,
Πελοπόννησος,
Κρήτη και
Δωδεκάννησα.

Αναλυτικά η ανάρτηση Τσατραφύλλια:

«Ridge» (περιοχή υψηλών πιέσεων και θερμοκρασιών ) πάνω από τη χώρα, μας στέλνει στις παραλίες αυτό το Σαββατοκύριακο!

Πρόκειται για το πρώτο σοβαρό κύμα ζέστης το οποίο θα διατηρηθεί τουλάχιστον την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.

Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει σε αρκετές περιοχές τους 35-36 βαθμούς ενώ το στοίχημα για την άλλη εβδομάδα είναι κατά πόσο κοντά η μακριά θα βρεθεί ο υδράργυρος από τους 40 βαθμούς ή αν θα τους ξεπεράσει!

Ενδεικτικά οι περιοχές που θα εκδηλωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες είναι η Θεσσαλία, η κεντρική Μακεδονία,η Βοιωτία,η Φθιώτιδα, η Αιτωλ/νία, η Πελοπόνησος,η Κρήτη και τα Δωδεκάννησα.

Για την Αττική η θερμοκρασία δεν αποκλείεται να φτάσει το μεσημέρι:

Σάββατο 1/6 : 31 βαθμούς
Κυριακή 2/6 : 33 βαθμούς
Δευτέρα 3/6 : 37 βαθμούς
Τρίτη 4/6: 38 βαθμούς
Για τη Θεσσαλονίκη:
Σάββατο 1/6 : 31 βαθμούς
Κυριακή 2/6 : 33 βαθμούς
Δευτέρα 3/6 : 36 βαθμούς
Τρίτη 4/6: 37 βαθμούς

Οι προβλέψεις του Γιαννόπουλου για τον καύσωνα

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, την Παρασκευή περιορίζεται η αστάθεια στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το Σαββατοκύριακο και μετά καλοκαιρινός καιρός με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας.

Την Κυριακή η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά στους 32 με 34 βαθμούς για ανέβει και άλλο τις επόμενες ημέρες. Πιο ζεστές ημέρες προβλέπονται να είναι από την Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη, όπου το θερμόμετρο θα ξεπεράσει και τους 35 – 36 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Από την άλλη, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Παρασκευή και από το Σάββατο η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Καλλιάνος: «Από την Κυριακή 2 Ιουνίου θα ανέβει σημαντικά η θερμοκρασία»

Άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπει και ο Γιάννης Καλλιάνος σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα. Αναφέρει, συγκεκριμένα, ότι «το Σάββατο, στα ηπειρωτικά, θα σημειωθούν θερμοκρασίες της τάξεως των 32-34°C και τοπικά 35°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές (Θεσσαλία, Κεντρική & Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος).

Την Κυριακή όμως θα σημειωθούν και θερμοκρασίες που θα προσεγγίσουν ή και θα ξεπεράσουν τους 35-36°C, με τάση να σημειώσουν περαιτέρω άνοδο από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου και στη συνέχεια». Όπως τονίζει, η θερμή εισβολή θα έχει σχετική διάρκεια, «η οποία όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει».