Ελλάδα

Συναγερμός στη Μαγνησία: «Θερίζει» η γαστρεντερίτιδα, δεκάδες κρούσματα σε παιδιά και ηλικιωμένους

Συναγερμός στη Μαγνησία: «Θερίζει» η γαστρεντερίτιδα, δεκάδες κρούσματα σε παιδιά και ηλικιωμένους Φωτογραφία: pexels
Ο ΕΟΔΥ προχωρά σε υγειονομικό έλεγχο του νερού.

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές μετά τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας στα παρακάρλια χωριά Μαγνησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά μέσα, προκλήθηκαν από το μικρόβιο της σαλμονέλας και εμφανίστηκαν σε παιδιά και ηλικιωμένους.

Μετά τα κρούσματα που εντοπίστηκαν, ο ΕΟΔΥ προχωρά σε υγειονομικό έλεγχο του νερού. Συγκεκριμένα, από το απόγευμα της Παρασκευής κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έχει σπεύσει στα χωριά Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο, όπου και προχώρησε στη λήψη δειγμάτων του νερού.

Πρόκειται για περιοχές οι οποίες «χτυπήθηκαν» από τη διπλή κακοκαιρία του Σεπτεμβρίου και σε αρκετά τμήματα, τα βρώμικα νερά δεν έχουν υποχωρήσει από τις αυλές των κατοικιών και τα χωράφια των αγροτών.

Όπως αναφέρει το magnesianews.gr, νόσησαν περίπου 30 κάτοικοι από τις 2 αυτές περιοχές. Αρκετοί χρειάσθηκαν ιατρική φροντίδα και απευθύνθηκαν στα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Μεταξύ των ασθενών συμπεριλαμβάνονται παιδιά και ηλικιωμένοι.

Ένας από τους ελάχιστους κατοίκους που δεν προσβλήθηκε από τη νόσο μίλησε στο ThessToday.gr και εξήγησε πως καταναλώνει αποκλειστικά εμφιαλωμένο νερό, σε αντίθεση, με την 15 μηνών εγγονή του, η οποία το πρωί του Σαββάτου διακομίστηκε και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου, καθώς ταλαιπωρείται από πυρετό εδώ και τέσσερις ολόκληρες ημέρες.