Ελλάδα

Στο τραπέζι νέο «Σπίτι μου» για χαμηλότοκα στεγαστικά: Οι νέοι δικαιούχοι

Στο τραπέζι νέο «Σπίτι μου» για χαμηλότοκα στεγαστικά: Οι νέοι δικαιούχοι
Μια εβδομάδα πριν τις Ευρωεκλογές, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε - αν και δεν δεσμεύτηκε - νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου» με επέκταση σε ζευγάρια ηλικίας 40 - 50 ετών.

Την πρόθεση της κυβέρνησης να υλοποιήσει το νέο πρόγραμμα «Σπίτι Μου» - με πολύ μεγαλύτερους πόρους, ύψους δυο δισεκατομμυρίων ευρώ - ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην σημερινή διακαναλική του συνέντευξη.

Όπως διευκρίνισε, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγμάτευση για το εν λόγω πρόγραμμα με την Κομισιόν για την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων.

«Δεν είμαι έτοιμος να εξαγγείλω κάτι οριστικό γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση, είμαι όμως συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε το στόχο μας και θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα νέο πρόγραμμα με πολύ περισσότερους ωφελούμενους», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός - αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο διεύρυνσης του προγράμματος για ζευγάρια μεταξύ 40 και 50 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα δανείων «Σπίτι μου» αφορά στη χορήγηση χαμηλότοκων ή άτοκων στεγαστικών δανείων προς νέους και νέα ζευγάρια για αγορά πρώτης κατοικίας. Τα δάνεια χορηγούνται μέσω των συνεργαζόμενων Τραπεζών και η αίτηση υποβάλλεται σε Τράπεζα της επιλογής του δανειολήπτη.