Ελλάδα

Θαψά: Η παραλία που θυμίζει Καραϊβική και είναι δίπλα στην Αττική

Θαψά: Η παραλία που θυμίζει Καραϊβική και είναι δίπλα στην Αττική
Παραλία Θαψά: Η μαγική παραλία της κεντρικής Εύβοιας με τα γαλαζοπράσινα νερά.

Η θερμοκρασία έχει πάρει την ανιούσα, διανύουμε και επισήμως καλοκαίρι οπότε μια βουτιά στη θάλασσα φαντάζει ό,τι το ιδανικότερο όταν βράζει ο τόπος και θέλουμε να νιώσουμε μια αίσθηση δροσιάς. Αν έχετε εξαντλήσει τις επισκέψεις στις παραλίες της Αττικής και ψάχνετε νέους κοντινούς προορισμούς για να απολαύσετε τα μπάνια σας τότε σας έχουμε μια εξαιρετική από καθέ πλευράς παραλία.

Η μαγευτική τροπική παραλία στην κεντρική Εύβοια

Ο λόγος για τα Θαψά, μια παραλία που θυμίζει έντονα Καραϊβική, αιχματωλίζει τον επισκέπτη με τα γαλαζοπράσινα καθάρια νερά της και είναι ένας από τους προορισμούς που αξίζει να μπουν στις διαδρομές αυτούς του καλοκαιριού. Η τροπική παραλία Θαψά στην κεντρική Εύβοια σε απόσταση μόλις μιας ώρας και 45 λεπτών από την Χαλκίδα θα σας κερδίσει με τα μοναδικά νερά και το πευκόφυτο περιβάλλον της. 

Η αλήθεια είναι ότι μια παραλία καλά κρυμμένη και σχετικά δύσβατη όμως η ομορφιά και τα νερά της θα σας αποζημιώσουν και με το παραπάνω με ένα δροσιστικό μπάνιο που θα σας μεταφέρει νοερά σε κάποια ακτή της Καραϊβικής. Για να φτάσετε, ξεκινώντας από την Χαλκίδα, η κατεύθυνση σας βγάζει προς Κύμη ενώ ακολουθείτε το δρόμο για Κονίστρες και συνεχίζετε προς το χωριό Μαλετιάνοι. Παραμένετε στο δρόμο Κύμης-Μετοχίου μέχρι το σημείο που στα δεξιά σας θα δείτε να ξεκινάει χωματόδρομος προς την παραλία Τσίλαρο. Ο χωματόδρομος θα σας δυσκολέψει λίγο αλλά τα γαλαζοπράσινα νερά και η απίστευτη ησυχία που θα συναντήσετε θα σας κάνουν να απολαύσετε το μπάνιο σας και με το παραπάνω. 

Μάλιστα, το γεγονός ότι τα νερά βαθαίνουν σταδιακά αποτελεί ιδανική πρόταση για μια οικογενειακή έξοδο καθώς τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν με ασφάλεια τις βουτιές τους και εν συνεχεία να παίξουν στην στεριά με το βότσαλο. Το βουνό ουσιαστικά «πέφτει» μέσα στη θάλασσα και το νερό ακουμπάει τα δέντρα. Αυτό το καταπράσινο τοπίο, που καθρεφτίζεται στα κρυστάλλινα νερά είναι η αιτία για το υπέροχο τιρκουάζ των νερών της. 

{https://www.youtube.com/watch?v=MqqyfSu3Z0o}

Θαψά: Η κρυφή και παραδεισένια παραλία 

Τα Θαψά είναι ένας ήρεμος απάνεμος κόλπος με τιρκουάζ κρυστάλλινα νερά που είναι ό,τι πρέπει για βουτιές και απόλαυση του θαλασσινού στοιχείου. Ο βυθός είναι πλούσιος για εξερεύνηση με μάσκα και η παραλία έχει βότσαλο και άμμο. Στην καντίνα μπορείτε να ενοικιάσετε κανό ή θαλάσσια ποδήλατα και να εξερευνήσετε μόνοι ή με παρέα τις τριγύρω μικρές παραλίες. Προτείνεται ως ήσυχος προορισμός μέχρι τα μέσα Ιουλίου γιατί μετά γίνεται χαμός από λουόμενους. Μην χάσετε να δείτε το ηλιοβασίλεμα και να απολαύσετε μια τελευταία βουτιά ενώ ο ήλιος δύει. Το σκηνικό θα είναι άκρως κινηματογραφικό και θα σας μείνει αξέχαστο.