Ελλάδα

Μαζική δηλητηρίαση σε γάμο στην Παιανία: Οι αστυνομικοί φύλαξαν τα πειστήρια στο... ψυγείο του ΑΤ

Μαζική δηλητηρίαση σε γάμο στην Παιανία: Οι αστυνομικοί φύλαξαν τα πειστήρια στο... ψυγείο του ΑΤ Φωτογραφία: Saile Ilyas on Unsplash
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον υπεύθυνο του πολυχώρου, όπου έγινε ο γάμος, όπως και τον υπεύθυνο του catering, ενώ αναγκάστηκαν να φυλάξουν το «ύποπτο» φαγητό στο ψυγείο του αστυνομικού τμήματος καθώς δεν μπόρεσαν να βρουν κάποιον από τον ΕΦΕΤ.

Ακόμη ένα επεισοδίο μαζικής τροφικής δηλητηρίασης σημειώθηκε σε γάμο στην Παιανία τα ξημερώματα της Δευτέρας, με τους καλεσμένους να καταλήγουν με δυνατούς πόνους στα επείγοντα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ ρου Star, έντεκα από τους 270 καλεσμένους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με βαριά συμπτώματα, ενώ δεκάδες άτομα βρίσκονται στα σπίτια τους με πιο ήπια συμπτώματα. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως οι καλεσμένοι αναγκάστηκαν να ζητήσουν τη συνδρομή της Αστυνομίας για να μεταφερθούν στα νοσοκομεία.

¨Ενα ακόμη τραγελαφικό στοιχείο είναι πως οι αστυνομικοί προσπάθησαν τα ξημερώματα να έρθουν σε επαφή με τον ΕΦΕΤ, αλλά στάθηκε αδύνατον. Έτσι, προκειμένου να μη χαθούν τα πειστήρια, μάζεψαν τρόφιμα που είχαν πετάξει στον κάδο έξω από τον χώρο και τα φύλαξαν σε ψυγεία του αστυνομικού τμήματος.

Τα δείγματα παραδόθηκαν εντέλει σε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και στη συνέχεια θα σταλούν στον ΕΦΕΤ, όπου θα εξεταστούν ώστε να διαπιστωθεί τι ήταν αυτό που προκάλεσε τη δηλητηρίαση.