Ελλάδα

Χαλκιδική: Συνελήφθη 24χρονος με ευρωπαϊκό ένταλμα - Αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες στη Σουηδία

Χαλκιδική: Συνελήφθη 24χρονος με ευρωπαϊκό ένταλμα - Αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες στη Σουηδία Φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ.
Αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Ένας 24χρονος αλλοδαπός- που είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες στη Σουηδία- συνελήφθη στη Χαλκιδική με ευρωπαϊκό ένταλμα.

Αστυνομικοί τον συνέλαβαν το απόγευμα της Πέμπτης, έπειτα από στενή συνεργασία με τις σουηδικές αρχές και με την υποστήριξη της Europol.

Για τον συγκεκριμένο υπήρχαν πληροφορίες από τις αρχές της Σουηδίας ότι είναι βασικό μέλος εγκληματικού κυκλώματος και ότι έχει διαπράξει διάφορα εγκλήματα στη συγκεκριμένη χώρα.

Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Κατά τον έλεγχο έδειξε πλαστή ταυτότητα, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Στη σωματική έρευνα και εκείνη που ακολούθησε στην προσωρινή κατοικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων πιστόλι, φυσίγγια, 2.830 ευρώ, συσκευασία 24,1 γραμμαρίων με ναρκωτική ουσία, πέντε κινητά τηλέφωνα και δύο φορητοί υπολογιστές.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Ο 24χρονος θα οδηγηθεί και ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα Εφετών, καθώς από τις σουηδικές αρχές εκδόθηκε σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για παράνομη διακίνηση όπλων, πυρομαχικών ή εκρηκτικών, δολοφονία (ανθρωποκτονία) ή σοβαρή σωματική βλάβη, απαγωγή, παράνομο περιορισμό ή ομηρεία.

{https://www.youtube.com/watch?v=4rzu9P7xDis}