Ελλάδα

Σύσκεψη για τον 3ήμερο καύσωνα και τον κίνδυνο πυρκαγιών – Κικίλιας: Εφιστώ την προσοχή όλων

Σύσκεψη για τον 3ήμερο καύσωνα και τον κίνδυνο πυρκαγιών – Κικίλιας: Εφιστώ την προσοχή όλων Φωτογραφία: INTIME/ ΙΣΜΗΝΗ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
Συγκλήθηκε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου, για τον τριήμερο καύσωνα.

Ο Βασίλης Κικίλιας κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενόψει του τριήμερου καύσωνα και του κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Το μεσημέρι της Δευτέρας συγκλήθηκε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου για το τριήμερο κύμα καύσωνα που αναμένεται από αύριο, ο οποίος θα κορυφωθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

«Με βάση αυτό και τον Δείκτη Επικινδυνότητας Πυρκαγιών που θα είναι πολύ υψηλός στο 4 για σημαντικές περιοχές της Ελλάδας, συγκαλείται διυπουργική σύσκεψη με συναρμόδια υπουργεία, φορείς, σώματα ασφαλείας, ένοπλες δυνάμεις, τοπική αυτοδιοίκηση φυσικά πρώτου και δευτέρου βαθμού», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας προσερχόμενος στη σύσκεψη.

«Θέλουμε με βάση αυτό, δηλαδή την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού να ζητήσουμε από τους πολίτες τη συνδρομή τους, την προσοχή τους στην αξία της ανθρώπινης ζωής και την προστασία της, των περιουσιών των ανθρώπων και του φυσικού κάλλους, της οικολογίας», συμπλήρωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Είμαστε ήδη 40 μέρες μέσα στην αντιπυρική περίοδο. Εξήγησα ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδος. Ήδη έχουμε αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες, στις οποίες έχουμε ανταπεξέλθει, όμως προσοχή, κάθε μέρα είναι μια διαφορετική μέρα και μια καινούργια μάχη. Εφιστώ την προσοχή όλων σε αυτήν την πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας.