Ελλάδα

Πύργος: Γιατί κυκλοφορούσε ελεύθερος ο καταδικασμένος δολοφόνος της Βασιλικής

Πύργος: Γιατί κυκλοφορούσε ελεύθερος ο καταδικασμένος δολοφόνος της Βασιλικής
Την αντίδραση του Αρείου Πάγου προκάλεσε η είδηση ότι ο δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής στον Πύργο, αν και καταδικασμένος σε 9 χρόνια κάθειρξη για βιασμό 14χρονης κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Η προεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα- Χριστοδουλέα ζήτησε την καθαρογραμμένη απόφαση του Μικτου Ορκωτού Δικαστηρίου Ζακύνθου, το 2020, σύμφωνα με την οποία ο 37χρονος καθ’ ομολογίαν της μικρής Βασιλικής είχε καταδικαστεί για βιασμό και ασέλγεια 14χρονης σε 9 χρόνια κάθειρξη, αλλά το δικαστήριο του έδωσε αναστολή έως την έφεση, αν και δεν είχε λευκό ποινικο μητρώο, επιβάλλοντάς του μόνο τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρέωσης εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης να πλησιάζει την 14χρονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση των δικαστών να δώσουν αναστολή στον επικίνδυνο Ρομά και να τον αφήσουν ελεύθερο, φαίνεται να είναι αναιτιολόγητη και να μη βασίζεται σε ισχυρά επιχειρήματα για την ακινδυνότητα του καταδικασθέντα για ένα τόσο ειδεχθές έγκλημα.

Ο 37χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες ακόμα και πριν τη διάπραξη βιασμού σε βάρος της 14χρομης είχε βεβαρυμένο ποινικό παρελθόν, καθώς είχε καταδικάσει για κλοπές και αλλά κακουργηματα!

Ο Άρειος Πάγος ζήτησε τον Πειθαρχικό έλεγχο και των τριών Δικαστων της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ζακύνθου που σημειωτέον είναι γυναίκες, όπως γυναίκα ήταν και η εισαγγελεας της έδρας.

Το δε Εφετείο της υπόθεσης βιασμού
είχε προσδιοριστεί για το 2022, όμως η δίκη αναβλήθηκε για τον περασμένο Φεβρουάριο, καθώς δεν είχε δικηγόρο. Ομως και πάλι η δίκη δεν έγινε διότι συνέπεσε με δικηγορική αποχή και τελικά προσδιορίστηκε για το 2025!