Ελλάδα

Ζήτησαν 175.000 ευρώ από ηλικιωμένη - Κατάλαβε την απάτη, ειδοποίησε την αστυνομία

Ζήτησαν 175.000 ευρώ από ηλικιωμένη - Κατάλαβε την απάτη, ειδοποίησε την αστυνομία Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Σύλληψη επ’ αυτοφώρω, κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη.

Απάτη στήθηκε σε βάρος ηλικιωμένης, από την οποία προσπάθησαν να αποσπάσουν 175.000 ευρώ, αλλά εκείνη δεν πείστηκε από τα λεγόμενά τους και ειδοποίησε την αστυνομία.

Το απόγευμα της Δευτέρας, ένας άνδρας και μία γυναίκα τηλεφώνησαν στην ηλικιωμένη και προσποιήθηκαν την κόρη της και ένα γιατρό. Με το πρόσχημα ότι η κόρη είχε εμπλακεί σε τροχαίο, με σοβαρό τραυματισμό, απαίτησαν 175.000 ευρώ από την ηλικιωμένη.

Εκείνη δεν πείστηκε από τα λεγόμενά τους και επικοινώνησε με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών. Οι αστυνομικοί που πήγαν στο σπίτι της συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω έναν αλλοδαπό, τη στιγμή που εκείνος είχε παραλάβει μία σακούλα από την ηλικιωμένη.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος και άγνωστοι συνεργοί του συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση από τον Μάιο, με δομημένη και διαρκή δράση. Σκοπός τους ήταν η εξαπάτηση ηλικιωμένων.

Σε ό,τι αφορά στη μέθοδο που ακολουθούσαν, τηλεφωνούσαν στα θύματά τους, προσποιούνταν κατά κύριο λόγο τους γιατρούς και με το πρόσχημα τροχαίων ατυχημάτων απαιτούσαν χρήματα για να παρασχεθεί βοήθεια σε συγγενείς τους.