Ελλάδα

«Φώναξε "μαμά, βοήθεια" και λιποθύμησε» - Συγκλονίζει η μητέρα του 15χρονου

«Φώναξε "μαμά, βοήθεια" και λιποθύμησε» - Συγκλονίζει η μητέρα του 15χρονου Φωτογραφία: Pixabay
Η μητέρα μετά το εξιτήριο πήρε μαζί της το παιδί και μετέβησαν στον Πύργο

Στη μητέρα έδωσε προσωρινά την επιμέλεια του 15χρονου Κωνσταντίνου η Εισαγγελέας Πατρών μέχρι να γίνει το Δικαστήριο, καθώς και ο πατέρας του συνεχιζει να τη διεκδικεί.

Σύμφωνα με το gnomip.gr, ο ανήλικος πήρε εξιτήριο σήμερα απο το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών.

«Κάναμε τα πάντα γι' αυτό το παιδί», δήλωσε η διοικήτρια Ασπασία Ρηγοπούλου στο gnomip.gr. Η μητέρα του 15χρονου δηλώνει πως θα συμπαρασταθεί με όλες τις της δυνάμεις στο παιδί της, ενώ τα άλλα δύο της παιδιά, ένα μεγαλύτερο αγόρι και ένα κορίτσι, θα μείνουν με τον πατέρα τους.

Ο πατέρας δήλωσε πως δεν χτύπησε το παιδί: «Μου επιτέθηκε ήταν μές στα νεύρα, γιατί του είπα πως θα κλειδώσω την πόρτα αν βγει από το σπίτι τόσο αργά. Με χτύπησε μάλιστα στο χείλος. Πέσανε πάνω του τα άλλα δύο παιδιά και μας χώρισαν και βρέθηκε στο έδαφος. Εκεί τον τράβηξα από την μπλούζα και σκίστηκε. Γιατί να χτυπήσω το παιδί μου; Ξέρω εδώ και καιρό πως είναι ομοφυλόφιλος, δεν το ανακάλυψα τώρα. Ζητούσα όμως πάντα να συμπεριφέρεται με αξιοπρέπεια ανεξάρτητα από τις σεξουαλικές του προτιμήσεις».

Τελικά, η μητέρα μετά το εξιτήριο πήρε μαζί της το παιδί και μετέβησαν στον Πύργο, όπου εργάζεται προσωρινά για το καλοκαίρι.

«Το βράδυ της Δευτέρας με πήρε τηλέφωνο και μου είπε "μαμά, βοήθεια!". Μετά λιποθύμησε. Στο νοσοκομείο ήταν για προληπτικούς λόγους. Όπως μου είπε, τον χτύπησαν ο μπαμπάς του και ο θείος του επειδή άργησε να πάει στο σπίτι», δήλωσε η μητέρα του 15χρονου.

Όπως αποκάλυψε, ο πατέρας του 15χρονου γνώριζε από πέρυσι τον Αύγουστο για τη σεξουαλική ταυτότητα του ανήλικου, «αλλά δεν το δεχόταν και τα έβαζε μαζί μου, ότι εγώ φταίω», ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα. «Το παιδί ήταν φοβισμένο, κατατρομοκρατημένο και πονούσε στα πλευρά και στον θώρακα», είπε.

Αυτόπτης μάρτυρας στο χωριό που διαμένει η οικογένεια δήλωσε πως εκείνο το βράδυ, το παιδί εμφανίστηκε με αίματα και γδαρμένο στην πλατεία. «Ηταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Κάποια στιγμή έπεσε κάτω στο έδαφος. Και τότε ειδοποιήσαμε ασθενοφόρο», είπε.

Από το 2009 ασχολείται το Χαμόγελο του Παιδιού

Από την πλευρά του ο Κώστας Γιαννόπουλος, από το «Χαμόγελο του Παιδιού» τόνισε πως «ασχολούνται με την συγκεκριμένη οικογένεια απο το 2009». Μάλιστα, «έδειξε» τον πατέρα ως υπεύθυνο και για άλλες συμπεριφορές. Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας τον Οκτώβριο του 2023 κυκλοφορούσε στο χωριό (που ανήκει στον δήμο Πατρέων) με καραμπίνα και πυροβόλησε δύο αυτοκίνητα γειτόνων του.
Συνελήφθη και εκκρεμεί η δίκη του.

Η απόφαση της εισαγγελίας Πατρών

Την προσωρινή επιμέλεια του 15χρονου που κακοποιήθηκε από τον πατέρα του, έδωσε η Εισαγγελία Πατρών στην μητέρα του, κατόπιν αίτημα της ιδίας.

Παράλληλα, η Εισαγγελική Αρχή της Πάτρας ζήτησε από τις αρμόδιες Κοινωνικές Υπηρεσίες της Ηλείας να παρακολουθούν στενά το οικογενειακό περιβάλλον του 15χρονου για να διαπιστωθεί εάν είναι κατάλληλο προκειμένου μελλοντικά να δοθεί η οριστική επιμέλεια.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Εισαγγελική Αρχή της Πάτρας από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για το συμβάν προέβη σε όλες τις δέουσες ενέργειες, διατάσσοντας κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση και ζητώντας να υποβληθεί ο 15χρονος σε ιατροδικαστική εξέταση, αλλά και σε αναζήτηση δομής φιλοξενίας.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Νικόλαος Νικολάου επέδειξε άμεσα ενδιαφέρον για το θέμα που έλαβε πανελλαδική διάσταση και ενημερώθηκε επισταμένως για όλες τις ενέργειες της από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών Κωνσταντούλα Αθανασοπούλου.

Μάλιστα, πηγές αναφέρουν πως στην Εισαγγελία Πατρών δεν υπήρχε φάκελος για τη συγκεκριμένη οικογένεια όπως αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα κατόπιν και σχετικής διερεύνησης σε βάθος.

Ο Εισαγγελέας Ανηλίκων που χειρίστηκε την υπόθεση εξαρχής ενημερώθηκε από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Καραμανδανείου για την κατάσταση του παιδιού, το οποίο χθες πήρε εξιτήριο.