Παιδεία

Οι δίδυμες που σάρωσαν στις Πανελλήνιες 2024 και βάζουν πλώρη για το πανεπιστήμιο

Οι δίδυμες που σάρωσαν στις Πανελλήνιες 2024 και βάζουν πλώρη για το πανεπιστήμιο
Δίδυμες στη ζωή αλλά και στις επιτυχίες – Σάρωσαν στους βαθμούς στις Πανελλήνιες 2024 και ετοιμάζονται για το Πανεπιστήμιο.

Στον απόηχο της ανακοίνωσης για τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2024, οι ιστορίες επιτυχίας και αριστείας διδύμων από όλη την Ελλάδα που θριάμβευσαν στις εξετάσεις και έχουν βάλει πλώρη για την τριτοβάθμια εκπαίδευση μονοπωλούν το ενδιαφέρον και σκορπούν χαμόγελα!

Τα τελευταία δύο χρόνια διάβασαν συστηματικά, κόπιασαν αλλά επιβραβεύτηκαν με το παραπάνω με τη βαθμολογία τους, αποδεικνύοντας και στους πιο απαισιόδοξους ότι όλα μπορεί να συμβούν όταν αφοσιώνεσαι στους στόχους σου. Δίνουμε βήμα στις ιστορίες των δίδυμων μαθητών που γεννήθηκαν μαζί, μεγάλωσαν, προετοιμάστηκαν για τις πανελλήνιες εξετάσεις και αρίστευσαν. 

Η ιστορία των διδύμων από την Αμαλιάδα

Στην Αμαλιάδα η οικογένεια Αρβανίτη καμαρώνει για την επιτυχία των δίδυμων κοριτσιών της, της Ασπασίας και της Νίκης-Μελίνας όπως διαβάζουμε στο patrisnews.gr. Η Ασπασία, μαθήτρια του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας στον τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας, κατάφερε να πετύχει μια εντυπωσιακή επίδοση με 19.420 μόρια. Για την επιτυχία της δήλωσε στην τοπική ιστοσελίδα: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη από τα αποτελέσματα και πολύ χαρούμενη που ανταμείφθηκαν οι κόποι μου. Χάρη στη δική μου προσπάθεια και τη βοήθεια της οικογένειας μου και των καθηγητών μου, κατάφερα να συγκεντρώσω τα μόρια που ήθελα χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η χαρά μου που τη χαρά μου αυτή μπορώ να μοιραστώ με την αδερφή μου, που και αυτή πέτυχε μια εντυπωσιακή επίδοση. Πρώτη μου επιλογή αποτελεί το τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια τους!».

Από την πλευρά της, η Νίκη-Μελίνα, μαθήτρια του 1ου ΓΕΛ Αμαλιάδας και συγκεκριμένα των Ανθρωπιστικών Σπουδών, χάρη στη συνέπειά της κατάφερε να συγκεντρώσει 18.280 μόρια. Η ίδια ανέφερε τα εξής: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη από τα αποτελέσματα. Οι κόποι και η σκληρή δουλειά όλων αυτών των χρόνων και ιδιαίτερα του τελευταίου, ανταμείφθηκαν. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου για τη στήριξη που μου παρείχε, καθώς και τους καθηγητές τόσο του σχολείου, όσο και του φροντιστηρίου που πίστεψαν σε μένα από την πρώτη στιγμή και μου έδιναν δύναμη. Ιδιαίτερο ευχαριστώ και στην αδερφή μου, που αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί στήριγμά μου σε όλα και μαζί πετύχαμε κάτι μοναδικό. Στόχος μου το τμήμα ψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχία στους επόμενους υποψηφίους!».

Δίδυμες στην Πάτρα συγκέντρωσαν ακριβώς την ίδια βαθμολογία -Του χρόνου δίνουν Πανελλήνιες τα δίδυμα αδέρφια τους

didymes patra b3da6

Οι δίδυμες από την Πάτρα, η Αγγελική και Αδαμαντία Θεοδωροπούλου, όχι μόνο ήρθαν στη ζωή μαζί, όχι μόνο πέρασαν και περνάνε μαζί την παιδική και την εφηβική τους ζωή, όχι μόνο διάβασαν μαζί για τις Πανελλήνιες εξετάσεις αλλά συγκέντρωσαν ακριβώς και την ίδια βαθμολογία: 17.350 μόρια και οι δύο.

Όπως αναφέρει το thebest.gr, οι μαθήτριες του Λυκείου Καστριτσίου επέλεξαν να εισαχθούν στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

«Μπορούμε με βάση τα μόρια να εισαχθούμε και σε άλλες σχολές όπως η Ψυχολογία κλπ, αλλά θεωρούμε ότι είναι πολύ θεωρητικό το αντικείμενο. Έτσι επιλέξαμε την Κοινωνική Εργασία που έχει πολύ ενδιαφέρον και δράση. Εγώ προσωπικά το ήθελα και το είχα επιλέξει εξ΄αρχής, το είχα αποφασίσει. Στη διαδρομή, πείστηκε και η Αγγελική και έτσι, είμαστε πλέον σίγουρες για το πού θα φοιτήσουμε» λέει η Αδαμαντία.

«Διαβάζαμε μαζί, και παρακινούσε η μια την άλλη. Το γεγονός ότι ήμασταν μαζί μας βοηθούσε στο να μην αποσπαστεί η προσοχή μας και ήταν πολύ υποστηρικτικό και σε ψυχολογικό επίπεδο» λέει η Αγγελική.

Όσο για το πώς αντέδρασαν όταν είδαν την ίδια ακριβώς βαθμολογία απάντησαν: «ήταν πολύ πολύ περίεργο, αλλά και πολύ πολύ ωραίο».

Ίδια ήταν και η αντίδραση των δικών τους, οι οποίοι είναι άλλωστε "προπονημένοι" στα... απίθανα. Και τούτο καθώς το χρόνου, το 2025, θα καθίσουν στα θρανία για να δοκιμαστούν στις πανελλήνιες, τα δύο, επίσης δίδυμα αδέλφια της Αγγελικής και της Αδαμαντίας: ο Νίκος και ο Γιώργος!

Δίδυμη επιτυχία και στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη… δίδυμη ήταν η επιτυχία και για την οικογένεια Παράσχου, αφού οι δίδυμες κόρες, η Ραφαέλα και η Κωνσταντίνα, αρίστευσαν στις Πανελλήνιες 2024 και πέτυχαν τους στόχους τους.

Όπως δήλωσαν στην TV 100 δικαιώθηκαν οι κόποι τους καθώς η Κωνσταντίνα συγκέντρωσε 17. 750 μόρια. «Πέτυχα τον στόχο μου αφού το Βιολογικό Θεσσαλονίκης ήταν η πρώτη μου επιλογή. Στόχευσα και πέτυχα και είμαι πάρα πολλή χαρούμενη γι’ αυτό».

Η δίδυμη αδελφή της, η Ραφαέλα, συγκέντρωσε 19.325 μόρια. Χαμογελώντας για την επιτυχία της λέει «στόχος μου ήταν το Βιολογικό, αλλά τώρα με τα μόρια που συγκεντρώνω δεν ξέρω αν μπορώ να πω όχι στην Ιατρική. Η αλήθεια όμως είναι ότι αφού περνάω Ιατρική Θεσσαλονίκης στη σχολή αυτή θα φοιτήσω».