Ελλάδα

Έκρηξη στην Κηφισιά: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς - Περιορίστηκε ο κίνδυνος επέκτασης

Έκρηξη στην Κηφισιά: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς - Περιορίστηκε ο κίνδυνος επέκτασης Φωτογραφία: EUROKINISSI
Δεν είναι ακόμα υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κηφισιά, διευκρινίζει η Πυροσβεστική ωστόσο δεν απειλεί.

Περιορισμένη χωρίς ορατό κίνδυνο επέκτασης είναι η νεότερη ενημέρωση της πυροσβεστικής για την φωτιά που προκάλεσε η έκρηξη στο εργοστάσιο ΠΑΛ το μεσημέρι της Τετάρτης, στη Νέα Κηφισιά.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η φωτιά βρίσκεται μέσα στον χώρο της επιχείρησης και έχει πέσει η έντασή της ενώ δεν επεκτείνεται, ούτε απειλεί τη γύρω περιοχή.  Ωστόσο όπως επισημαίνει η πυροσβεστική, δεν μπορεί ακόμα να δοθεί επίσημα η εντολή για μερικό έλεγχο της φωτιάς.

 

kifisia-ekrixi17_058a2.jpg

Παράλληλα το πυροθερμικό φορτίο έχει μειωθεί και δεν υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους, τραυματίες ή θύματα. Ωστόσο, στο σημείο παραμένουν για την κατάσβεση 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές. Νωρίτερα επιχειρούσε και ένα ελικόπτερο το οποίο πλέον έχει αποσυρθεί.

kifisia-ekrixi18_cda69.jpgkifisia-ekrixi19_614dc.jpg

{https://www.youtube.com/watch?v=pTM7YszLs20}

Πώς ξέσπασε η φωτιά στην Κηφισιά

Όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Κηφισιάς το σήμα δόθηκε στις 15: 35. Και άμεσα στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις.
Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Βασίλη Ξυπολυτά, ο οποίος μίλησε με τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου κατασκευής οικιακών σκευών και σύζυγο της πρώην υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, εικάζεται ότι ίσως η έκρηξη προκλήθηκε από κάποια μπαταρία.

{https://www.youtube.com/watch?v=d6ICWOb-Qvs}
 

kifisia-ekrixi_f4671.jpgkifisia-ekrixi2_5e6a5.jpg

Στη συνέχεια οι αρχές έστειλαν μήνυμα 112 στους πολίτες καλώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα και προειδοποιώντας τους ότι οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή τους.

kifisia-ekrixi3_df627.jpgkifisia-ekrixi4_bc49b.jpg

Την ίδια ώρα η αστυνομία προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας, από το ύψος του κόμβου Καλυφτάκη στην Κηφισιά, στο ρεύμα προς Αθήνα αλλά και στις οδούς Σενέκα και Αιγιδών. Το εργοστάσιο της ΠΑΛ βρίσκεται στην οδό Αιγιδών 9.

kifisia-ekrixi5_1af52.jpg

{https://www.youtube.com/watch?v=8DcoLpG7EpQ}

kifisia-ekrixi6_26798.jpg

kifisia-ekrixi7_4c8e1.jpg

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα η κυκλοφορία των οχημάτων στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας αποκαταστάθηκε και πλέον διεξάγεται κανονικά.

kifisia-ekrixi8_e5357.jpgkifisia-ekrixi9_d5177.jpgkifisia-ekrixi10_28643.jpgkifisia-ekrixi11_ec0f0.jpg

{https://www.youtube.com/watch?v=8OakbmQmCYw}

kifisia-ekrixi12_45082.jpgkifisia-ekrixi13_27c5f.jpgkifisia-ekrixi14_db23c.jpgkifisia-ekrixi15_2909d.jpgkifisia-ekrixi16_3dfde.jpg