Ελλάδα

Έκρηξη στην Κηφισιά: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο εργοστάσιο ΠΑΛ - Οι πληροφορίες για τα αίτια

Έκρηξη στην Κηφισιά: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο εργοστάσιο ΠΑΛ - Οι πληροφορίες για τα αίτια Φωτογραφία: INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Η φωτιά στη Νέα Κηφισιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Μετά από πολύωρη μάχη με τις φλόγες, τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά που προκλήθηκε από την έκρηξη στο εργοστάσιο ΠΑΛ στην Νέα Κηφισιά.

Σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής, η φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 15:30 την Τρίτη τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις 20:30. Στην κατάσβεση επιχειρούσαν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, υδροφόρες του δήμου, εθελοντές αλλά και τη συμβολή ελικοπτέρου μέχρι αργά το απόγευμα.

Σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής, οι επίγειες δυνάμεις παραμένουν στο σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από έκρηξη που σημειώθηκε ξέσπασε φωτιά στο εργοστάσιο κατασκευής οικιακών σκευών, ιδιοκτησίας του συζύγου της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα.

Πιθανή αιτία μία μπαταρία αυτοκινήτου

Σύμφωνα με μια πρώτη εικασία, η φωτιά είναι πιθανό να ξεκίνησε από τη φόρτιση μιας μπαταρίας αυτοκινήτου. Αυτό το σενάριο ανέφερε και ο δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολυτάς, μιλώντας στα ΜΜΕ: «Μίλησα με τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου, αλλά ούτε και εκείνος μπορούσε να πει με σιγουριά από πού ξεκίνησε η φωτιά. Ωστόσο, πιθανολογεί ότι μπορεί να ξεκίνησε από τη φόρτιση μιας μπαταρίας αυτοκινήτου», τόνισε.

Αυτή η μπαταρία βρίσκεται ήδη στα χέρια των πραγματογνωμόνων της Πυροσβεστικής και θα ερευνηθεί διεξοδικά. Μέχρι και την ολοκληρωτική κατάσβεση της πυρκαγιάς το βράδυ της Δευτέρας, δεν είχαν βρεθεί άλλα στοιχεία που να οδηγούν σε άλλο σενάριο.

{https://www.youtube.com/watch?v=d6ICWOb-Qvs&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.dnews.gr%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title}

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις και αποκλείστηκαν οι γύρω δρόμοι. Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας, από τον κόμβο Καλυφτάκη, στο ρεύμα προς Αθήνα και στις οδούς Σενέκα και Αιγιδών.

Το εργοστάσιο βρίσκεται στην οδό Αιγιδών 9. Νωρίτερα οι αρχές έδωσαν στην κυκλοφορία τον παράδρομο της εθνικής. Το μεσημέρι της Τετάρτης ήχησε και το 112, που προειδοποιούσε τους κατοίκους να κλείσουν πόρτες και παράθυρα στα σπίτια τους καθώς το καπνός ήταν τοξικός.

Η Μίνα Γκάγκα είχε διαβεβαιώσει από νωρίς σε δημοσιογράφους ότι δεν υπήρχαν τραυματίες ή θύματα από την έκρηξη στον εργοστάσιο του συζύγου της καθώς όπως είχε ενημερωθεί, μετά την έκρηξη απομακρύνθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι άμεσα.

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1800930704999465452}

Δείτε εικόνες

kifisia-ekrixi8_e5357.jpg

kifisia-ekrixi9_d5177.jpg

kifisia-ekrixi10_28643.jpg

kifisia-ekrixi14_db23c.jpg

kifisia-ekrixi17_058a2.jpg

kifisia-ekrixi18_cda69.jpg

kifisia-ekrixi19_614dc.jpg

kifisia-ekrixi_f4671.jpg

kifisia-ekrixi2_5e6a5.jpg

kifisia-ekrixi3_df627.jpg

kifisia-ekrixi6_26798.jpg