Ελλάδα

Τι προκάλεσε την έκρηξη στο εργοστάσιο Pal: Ανησυχία για τον μαύρο τοξικό καπνό

Τι προκάλεσε την έκρηξη στο εργοστάσιο Pal: Ανησυχία για τον μαύρο τοξικό καπνό
Αποπνικτική παραμένει η ατμόσφαιρα έπειτα από την έκρηξη και τη μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο με ανοξείδωτες συσκευές στην Κηφισιά

Περισσότερες από δυόμισι ώρες έκαιγε το απόγευμα της Τετάρτης η φωτιά στο εργοστάσιο της PAL στην Κηφισιά, που ξέσπασε έπειτα από έκρηξη σε μονάδα παραγωγής.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το βασικό σενάριο που εξετάζει πλέον η Πυροσβεστική - και θα ερευνηθεί από πραγματογνώμονα - είναι η έκρηξη και η φωτιά να ξεκίνησαν από τη φόρτιση μιας μπαταρίας αυτοκινήτου.

Πέρα από τις τεράστιες υλικές ζημιές που προκλήθηκαν, αφού το μισό εργοστάσιο καταστράφηκε ολοσχερώς, η μεγάλη φωτιά έκρουσε το κώδωνα του κινδύνου για τον μαύρο τοξικό καπνό που εκλύθηκε χθες.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, οι τοξικές χημικές ενώσεις που απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα ενδεχομένως να έχουν μακροχρόνιες συνέπειες τόσο για τους κατοίκους της περιοχής και φυσικά για τους εργαζόμενους του συγκεκριμένου εργοστασίου, όσο και για τους κατοίκους των γύρω περιοχών κι όλου του λεκανοπεδίου.

Σημειώνεται πως οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν σκληρή μάχη την Τετάρτη με 45 πυροσβέστες και 15 οχήματα. Bοήθεια παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές ενώ από αέρος ελικόπτερο έκανε ρίψεις νερού περιμετρικά για να μη περάσει η φωτιά στο ρέμα και πάει προς το νοσοκομείο Αγίων Αναργύρων.

Ευτυχώς η φωτιά δεν επεκτάθηκε σε διπλανή επιχείρηση και τέθηκε υπό έλεγχο, ενώ ήδη σήμερα έχουν ξεκινήσει κάποιες πρώτες απαραίτητες εργασίες στον χώρο.