Ελλάδα

Αμοργός: Βίντεο ντοκουμέντο με τις τελευταίες κινήσεις του αγνοούμενου Αμερικανού- Τι λέει η σύντροφός του

Αμοργός: Βίντεο ντοκουμέντο με τις τελευταίες κινήσεις του αγνοούμενου Αμερικανού- Τι λέει η σύντροφός του
«Αυτό που ξέρουμε τώρα είναι ότι ξεκίνησε την πεζοπορία του στις 7 το πρωί εκεί και θα συναντούσε τον φίλο του στην άλλη άκρη του νησιού, και δεν ξέρουμε τι συνέβη» είπε η σύντροφος του αγνοούμενου στην Αμοργό.

Τις τελευταίες στιγμές πριν χαθούν τα ίχνη του πρώην Αμερικανό αστυνομικού, που αγνοείται στην Αμοργό, παρουσίασε σε βίντεο ντοκουμέντο το Mega.

Ο 59χρονος ξύπνησε γύρω στις 7 το πρωί και όπως φαίνεται στο βίντεο, φορτώνει τα πράγματά του στο αυτοκίνητο του φίλου του, με τον οποίο είχαν πάει να μείνουν μαζί στην Αιγιάλη. Στις 11 του μήνα θα πήγαιναν να μείνουν στα Κατάπολα.

Ο αγνοούμενος θα πήγαινε με τα πόδια από την Αιγιάλη στα Κατάπολα και ο φίλος του με το αυτοκίνητο. Η διαδρομή με τα πόδια διαρκεί το πολύ 4 ώρες. Η αρχή του μονοπατιού, που έμενε ο αγνοούμενος, από το ξενοδοχείο είναι περίπου 1 χλμ. Η διαδρομή είναι λίγο ανηφορική και εκεί ο 59χρονος έβγαλε και την τελευταία φωτογραφία που έστειλε στη σύντροφό του στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ρεπορτάζ, ο 59χρονος μετά από το τελευταίο πλάνο, εθεάθη στον Ασφοντυλίτη, όπου ξεκουράστηκε και αγόρασε και ένα αναψυκτικό, σύμφωνα με το τελευταίο πρόσωπο που τον είδε.

Η περιοχή είναι περίπου 2 ώρες μακριά από το σημέιο που ξεκίνησε την πεζοπορία του άρα κατάφερε να καλύψει τη μισή σχεδόν διαδρομή. Όπως είπε η μάρτυρας που τον είδε, ήταν σε καλή κατάσταση, ξεκουράστηκε περίπου ένα τέταρτο στο κατάστημά της και είχε μαζί του και νερό.

Ωστόσο όπως είπε η κ. Σοφία στο LiveNews, τού είπε να πάρει το μονοπάτι από το Μοναστήρι που είναι πιο βατό αλλά εκείνος δεν ακολούθησε τη σύστασή της και πήγε από ένα άλλο, πιο δύσβατο μονοπάτι.

Στο σημείο που πήγε είναι μία αχανής έκταση και σύμφωνα με τους διασώστες, στα μονοπάτια δεν έχει βρεθεί.

Η σύντροφος του αγνοούμενου στην Αμοργό

«Αυτό που ξέρουμε τώρα είναι ότι ξεκίνησε την πεζοπορία του στις 7 το πρωί εκεί και ήταν 9 το βράδυ στο Λος Άντζελες και θα συναντούσε τον φίλο του στην άλλη άκρη του νησιού, και δεν ξέρουμε τι συνέβη» είπε η σύντροφός του αγνοούμενου στο Mega.

«Ήρθαν από άλλα νησιά και τον αναζητούν αλλά τώρα είναι σκοτάδι και ακυρώνουν επειδή πέρασε η ώρα. Προσπαθώ να έρθω στο νησί. Έκλεισα πτήση για την Σαντορίνη αλλά οι φίλοι μου είπαν ότι δεν υπάρχει πλοίο για την Αμοργό μέχρι τις 15 του μήνα. Ερχόταν συχνά στο νησί αλλά συγγνώμη είμαι πολύ ταραγμένη, ανησυχώ. Είμαι πολύ ταραγμένη, δεν έχω κοιμηθεί όλο το βράδυ, είμαι πραγματικά σε μεγάλο στρες. Του άρεσε να το κάνει αυτό. Το συνήθιζε» είπε.

Η σύντροφός του διευκρίνισε σε σχετική ερώτηση πως «δεν έπαιρνε φάρμακα, ήταν πολύ υγιής. Σχεδίαζα να τους συναντήσω στις 19 αλλά θα πάω αύριο εξαιτίας αυτού που συνέβη».

«Έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες στα σημεία που μας έχει δώσει σήμα το κινητό του» είπε η αρχηγός της διασωστικής μονάδας Κρίσεων Αμοργού, η διασώστρια Σοφία Ψάκη Άτσα. «Έχουμε οργώσει όλα τα μονοπάτια, έχουμε σηκώσει drone. Δεν έχουμε βρει τίποτα. Λόγω της ζέστης είναι πάρα πολύ δύσκολο. Οι έρευνες δεν έχουν σταματήσει, παρά μόνο όταν νυχτώνει», είπε μεταξύ άλλων.