Ελλάδα

Δολοφονία Τοπαλούδη: Αμετάκλητα καταδικασμένοι ο 26χρονος και ο 24χρονος

Δολοφονία Τοπαλούδη: Αμετάκλητα καταδικασμένοι ο 26χρονος και ο 24χρονος
Παραμένουν τα ισόβια για τους δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη.

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε τις αιτήσεις αναίρεσης του 26χρονου Ροδίτη και του 24χρονου Αλβανού για την τελεσίδικη καταδίκη τους για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Οι δύο κατηγορούμενοι για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη είχαν ζητήσει να αναιρεθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών που τους καταδίκασε και τους
επέβαλε την ποινή της ισοβίου καθείρξεως, η οποία, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου είναι πλέον είναι αδύνατον να μετατραπεί.

Η απόφαση αυτή σύμφωνα με την εισήγηση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, προκύπτει γιατί ζητήθηκε να απορριφθούν ως αβάσιμοι οι λόγοι αναιρέσεως που επικαλούνται οι δύο κατηγορούμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι, οι δύο δράστες έχουν καταδικαστεί σε ισόβια και 15 έτη κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και του ομαδικού βιασμού.

Η ανακοίνωση του συνηγόρου των γονέων της Ελένης Τοπαλούδη

Όπως είναι γνωστό, ο επικεφαλής του γραφείου μας, Αλέξιος Κούγιας, μαζί με τον συνάδελφο, Βαγγέλη Γκιουγκή, εκπροσώπησαν και στους τρεις βαθμούς δικαιοδοσίας την οικογένεια της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη, σε όλες τις δίκες που διεξήχθησαν μέχρι σήμερα. Σήμερα, ο Άρειος Πάγος απέρριψε τις αιτήσεις αναιρέσεως και των δύο κατηγορούμενων, οι οποίοι ζητούσαν να αναιρεθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών που τους καταδίκασε και τους επέβαλε την ποινή της ισοβίου καθείρξεως, η οποία πλέον είναι αδύνατον να μετατραπεί.

Αθήνα, 14/6/2024
Με εκτίμηση και σεβασμό,
Αλέξιος Κούγιας