Ελλάδα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ψυχρή λίμνη φέρνει διαταραχές - Ο καιρός του Αγίου Πνεύματος

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ψυχρή λίμνη φέρνει διαταραχές - Ο καιρός του Αγίου Πνεύματος Φωτογραφία: intime
Με καλό καιρό οι αποδράσεις του Αγίου Πνεύματος. Έρχεται και νέα διαταραχή σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Αίθριος ο καιρός του Αγίου Πνεύματος σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ωστόσο μια νέα ψυχρή λίμνη θα περάσει από τη χώρα και θα φέρει διαταραχή στον καιρό.

Το κυριότερο χαρακτηριστικό των επόμενων ημερών θα είναι τα μελτέμια και οι βοριάδες οι οποίοι θα φτάσουν τα 8 μποφόρ και μαζί με τις υψηλές θερμοκρασίες θα αυξήσουν τον κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Από τη μία πλευρά τα μελτέμια θα δροσίζουν τα ανατολικά - ηπειρωτικά αλλά και περιοχές μέσα στο Αιγαίο, ταυτόχρονα όμως θα αυξάνουν σημαντικ΄α το κίνδυνο έναρξης και εξάπλωσης μίας πυρκαγιάς.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Ξεχύνονται για άλλη μία φορά αρκετά θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής, η μεγαλύτερη ένταση των οποίων εστιάζεται στην περιοχή της κεντρικής Μεσογείου ενώ θα πλησιάσουν και τη χώρα μας.

Τις πιο υψηλές θερμοκρασίες αναμένουμε τις επόμενες ημέρες στη δυτική Ελλάδα μέχρι και 39 βαθμούς προς τη δυτική Στερεά και νότιο και ανατολικό Αιγαίο.

Πιο ανατολικά τα μελτέμια θα μετριάζουν τα επίπεδα της ζέστης ταυτόχρονα όμως θα δημιουργούν συνθήκες για εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιάς.

Μέχρι και το τέλος της εβδομάδας αρκετά υψηλές θερμοκρασίες στα δυτικά, εκεί όπου δεν θα πνέουν τα μελτέμια, κάπως ποιο δροσερά προς τα ανατολικά τμήματα.

Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς ιδιαίτερα για την ανατολική Ελλάδα που θα βρίσκεται στην επίδραση αρκετά ισχυρών μελτεμιών, των ετησίων, κοντά στα 7 με 8 μποφόρ στο εσωτερικό του Αιγαίου.

Το Σαββατοκύριακο θα πέσει λίγο ο βοριάς αλλά και πάλι τα μελτέμια θα επικρατήσουν στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία στους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Καλός ο καιρός για αποδράσεις του Αγίου Πνεύματος, αν και φαίνεται να περνάει μια διαταραχή, μια ψυχρή λίμνη από τα βορειότερα τμήματα της χώρας μας.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη θα φανεί αν αυτή η διαταραχή θα περάσει από τη χώρα μας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ή πάει λίγο παρακάτω.